Günümüzün en çok seçim edilen işlemi botoks buruşukluk gidermede senelerdir kullanılan bir yöntemdir. Esas maddesi clostridium botulinum olan bakteri tarafından üretilen bir çeşitlilik toksindir. Botoks enjeksiyonları, bilhassa alın bölgesindeki ve kaş arasındaki çizgiler, göz kenarlarında meydana gelen kazayağı denilen ince çizgiler ve boyunda yaşla beraber belirginleşen düşey çizgileri hafifletmekte altın standarttır. Botoks tedavisinin etki süresi 4-6 ay civarındadır. Etki süresi kişiden kişiye değişim göstermektedir. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir.

Botoks işlemi nasıl uygulanıyor?

Botoks, bir enjeksiyon işlemidir. İşlemden 20 dakika önce kullanım yapılacak alan yerel hissizlik kremiyle uyuşturulur. Uygulamanın yapılacağı bölgeler temizlendikten daha sonra, formül ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte edilir. Tüm işlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.

Botoks nasıl etki eder?

Sinir uçlarında iletimi karşılayan maddelerin salınımını engeller. Sinirler ile onların uyardığı kaslar veya ter bezleri arasındaki elektriksel iletimi geçici olarak durdurarak etkisini gösterir. Botoks yalnızca enjekte edildiği bölgede etkisini gösterir. Yani sistemik olarak bütün kaslara etki etmez.

Botoksun emrindeki etkileri var mı?

Botoksun ara sıra ufak de olsa bir takım bağlı etkileri de olabilmektedir. Sonuçta botoksun asıl maddesi toksik bir yapıdır. Bundan nedeniyle da vücuda bazı yan etkileri olması anormal bir şart değildir. Oysa bir fazla estetik ameliyatta olduğu gibi botoksun da tecrübeli ve güvenilir bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi oluşabilecek riskler de asgari seviyede tutacaktır. Aşina en yaygın bağlı etkiler ise enjeksiyon yapılan bölgede oluşan şişlikler ve tekrar aynı bölgedeki yara izleridir. Operasyonun arkasından görülen baş ağrısı ve grip yarı halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi belirtiler de olabilir ve hem sersemlik hissi, uyuşma ve yorgunluk da görülebilecekler arasındadır. Botoksu alanında bilgili kişilere yaptırmamanız sonucunda göz kapaklarının düşmesi, kaşların eğrileşmesi, gülüşte şekil bozuklukları ve gözde kuruluk yada fazla sulanma açığa çıkabilecek bazı sorunlardır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/botoks-nedir-nasil-yapilir.html