ABONE OL

Balıkesir'in Edremit bölgesinde yağlık cinsi ağaçlardan özenle toplanan siyah zeytinler, zeytin işleme tesislerine özel kasalarda getiriliyor. Burada seçmeden geçen zeytinler özel bir usul ile çevirme siyah zeytin olarak işleniyor.

Kusursuz siyah zeytinler özel teneke ambalajlara konulduktan daha sonra bir arz tuz, yeteri dek zeytinyağı ve sirke ile mayalanma işlemi için karıştırılıyor.

Mayalanma esnasında çıkacak gazların tahliyesini karşılamak için de kapakların ağzına belirlenmiş bir ölçüde pamuk ipliği sıkıştırılarak kapatılıyor. Bu Nedenle zeytinler ideal ortamda 10 günde bir çevrilerek 6 ay her tarafında kapakları açılmadan dinç bir şekilde fermante ediliyor.

Türkiye’nin her yerinden sipariş alıyoruz

'Türkiye’nin her yerinden sipariş alıyoruz'

Çevirme siyah zeytin hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Murat Küçükçakır “Teneke çevirme dediğimiz siyah zeytin işleme şeklidir. Kendisine has bir rahiyası ve tadı vardır.

Topladığımız zeytinleri tek tek seçerek kusurlu olanları ayırıyoruz. Tamamen kusursuz zeytinleri tenekelerimizin içerisine muhakkak miktarda tuzlu, zeytinyağı ve sirke koyarak başka hiçbir katkı maddesi koymadan işliyoruz.

Bu tenekeler içerisine koyduğumuz zeytinleri çevirerek yaklaşık 6 ay doğal fermantasyona yan tutarak sofralar sunulacak ışık halkası getiriyoruz.

Bu tada alışan bir tüketicimiz hiçbir süre başka bir çeşidi tercih etmiyor. Türkiye’nin her yerinden sipariş alıyoruz.”

Kaynak: www.milliyet.com.tr