Bilhassa burun ameliyatı en fazla yapılan estetik ameliyatlarının başında yer almaktadır. Artık bu değin popülerleşen bu uygulamanın yapılması fazla doğal bir hal almıştır. Ama yaptıran kişiler kendilerine bu ameliyatı gerçekten yaptırmak isteyip istemediğine karar vermelidir. Çünkü bu geri dönüşü olmayan bir karardır.

 Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Burun estetiği fazla farklı türlü yapılmaktadır. Kapalı burun ameliyatı ve açık burun ameliyatı elde etmek üzere ikiye ayrıldı. Kapalı burun ameliyatı sonrası izsiz bir sonuç elde eden hasta göre tercih edilir. Açık burun ameliyatından sonra ise fazla az bir iz kalmaktadır. Burun estetikleri yalnızca ameliyat şeklinde yapılmamaktadır. Dolgu gibi uygulamalar da burun için yapılan işlemlerdir. 

 Burun Estetiği Öncesi Ve Sonrasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 Burun estetiği yaptırdıktan öncesi ve sonrası uyarı edilen en manâlı nokta doktorların sözünü harfiyen dinlemek olmalıdır. Kendinize en iyi doktoru seçmelisiniz. Çünkü her doktorun önerdikleri çeşitlilik gösterebilir. Bu yüzden doktora güvenerek sözünden çıkamamanız önemlidir. Burun estetiği öncesinde istediğiniz burunu ve sorun yaşadığınız konuyu doktora tamamen anlamalısınız.

 Doktorunuzun bunu en ince ayrıntısına kadar anladığınızdan belirlenmiş olmalısınız. Burun ameliyatından bir kaç saat önce hiçbir şey yiyip içilmemesi gerekmektedir. Büyük reşitlik ile ameliyata girmeden önce doktorunuz yatıştırıcı yapacaktır. Burun estetiğinden önce içki ve hap kullanılmaması önemlidir.

 Ameliyat sonrası ise öncesinden çok daha önemlidir. İlk bilinmesi gereken şey burnunuzda ancak şişliğin 1 sene içinde düşeceğidir. İlk hali daimi hali değildir. Burun estetiğinden sonradan bir iki hafta yatış pozisyonuna uyarı edilmelidir. üstelik en önemlisi buruna darbe alınmamalıdır. Bilhassa birincil zamanlar burun fazla hassastır. İlk aylar denize girilmemelidir. Keza birincil zamanlar gözlük kullanımı zararlıdır. Alkol ve sigara kullanımı ise iyileşme sürecini yavaşlatacağı için kullanılmamalıdır. Ayrıca burun fazla hassas olduğu için tırnak izi basit oluşacağı unutulmamalıdır. Grip olunması durumunda doktora bildirilmelidir. En azından birkaç gün duş alınmamalıdır. 

 Burun Estetiği Günah mı?

 İnsanın mutluluğu ve sağlığı çok önemlidir. Eğer burnun bu müdahaleye ihtiyacı varsa bu bir çare bile sayılmaktadır. Estetik bile olsa bu da insan için yapılan bir tedavidir. Bu müdahaleler psikolojik rahatsızlık için yapıldığında da haram sayılmamaktadır. Tedavi ya da görünüşten fazla rahatsız olunduğu için yapılan estetik tedavi günah değildir.

 Dinimiz açısından bir sakınca yoktur. Fakat önemli olan bunu abartmamaktır. Allah herkesi belirli bir güzellikte yaratmaktadır. Keza bedensel keza cisim ayrıca de manevi kendine çok pozitif acıtmak ise kesinlikle ancak günah sayılır. Bilhassa vücutta büyütme ya da değerini düşürme işlemleri şüphesiz haramdır.

 Burun Estetiği Fiyatları Nelerdir?

 Bu soruyu cevaplamak oldukça zordur. Çünkü yapan doktordan doktora, şehirden şehre fiyatlar değişmektedir. Lakin şu muhakkak bilinmelidir. Dolar yükseldikçe burun estetiği fiyatları da artmaktadır. Özellikle özel ve devlet hastaneleri arasında fazla fark vardır. Özel hastanelerde fiyatlar 6.000TL'den başlamaktadır. Bu fiyat 50.000TL'ye dek gitmektedir. Devlet hastanelerinde ise bu fiyatlar çok daha uygundur. Bilhassa yaptırmak isteyenlerin bir fiyat araştırması yapması iyi olacaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/burun-estetigi-ameliyati-nasil-yapilir-burun-estetigi-oncesi-ve-sonrasinda-yapilmasi-gerekenler-6434417