Sabahleyin kahvaltılarında kızarmış ekmek ve bal ile uyumuyla damak çatlatan fıstık ezmesini, enfes bir kurabiye tarifinde kullanmaya ne dersiniz? İçeriğinde bulunan sağlıklı doğal yağlar ve protein doğruca vücudunuza enerji depolayan fıstık ezmesi bu formda fazla beğenecekseniz…

Sevdiklerinize sıcak ve lezzetli bir şaşırtmak istiyorsanız, malzemeleri hazırlayın ve bu nefis kurabiyenin keyfini çıkarın!

Fıstık ezmeli kurabiye tarifi

Malzemeler

- 1 su bardağı tuzsuz tereyağı

- 1 su bardağı fıstık ezmesi

- 1 su bardağı beyaz şeker

- 1 su bardağı esmer şeker

- 2 büyük yumurta yumurta

- 2+1/2 su bardağı fazla amaçlı un

- 1 dere kaşığı kabartma tozu

- ½ nehir kaşığı tuzlu

- 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, fıstık ezmesi ve şekeri bir kapta mikserle veya çırpma teliyle krema haline getirin. Gerisinde yumurtaları teker teker kırıp karıştırarak tereyağlı karışıma yedirin.

2. Farklı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Elediğiniz unlu karışımı tereyağı karışımına ekleyin ve türdeş bir şekilde yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.

3. Hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklarla koyun. Her topu artı şeklinde bir çatalla düzleştirin ve çapraz bir desen oluşturun. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika veya kurabiyeler kızarana kadar pişirin.

Sağlık olsun…

Gizem Bozdağ

email protected

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/cayin-yanina-kitir-lezzet-fistik-ezmeli-kurabiye.html