Ceviz sirkesi bütün anlamıyla bir şifa kaynağı olarak nitelendirilir. Ceviz sirkesi hem doğal yollardan zayıflamak isteyenlerin de ilk olarak seçim ettiği bir yöntemdir.

Ceviz Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

1) Yürek Sağlığına İyi Gelmektedir

Ceviz en yararlı kuruyemişler aralarında yer alır. Yürek sağlığını olumlu yönde tesir etmek için ceviz sirkesinin tüketilmesi önerilmektedir. Ceviz sirkesi tüketerek kalp sağlığına olumlu yönde etki edebilir yürek rahatsızlıklarının önüne geçebilirsiniz. Keza kalp krizi gibi olgularında önlemek tekrar ceviz sirkesi ile mümkündür.

2) Kolesterolü Dengeler

Ceviz sirkesi kolesterol gibi hastalıklara oldukça iyi gelmektedir. Kolesterol şikayeti yaşıyorsanız günde 1 kez edinmek üzere ceviz sirkesi tüketerek kolesterol seviyenizi dengeleyebilirsiniz. Kolesterol kişinin gündelik hayat kalitesini düşürebilen bir etkendir. Bundan dolayı özellikle bitki doktorları tarafından kolesterol şikayeti yaşamış kişiler için ceviz sirkesinin tüketilmesi önerilmektedir.

3) Sindirim Sistemine Olumlu Etki Eder

Sindirim sistemi rahatsızlıkları pek fazla kişinin yaşadığı problemlerden başlıca olarak görülür. Sindirim sistemine etki eden ve sindirim sistemi sağlığını etkileyen ceviz sirkesi oldukça yardımcı bir şifa kaynağıdır. Ceviz sirkesi tüketerek sindirim sistemi sağlığınızı doğal yollardan olumlu yönde tesir edebilirsiniz.

Ceviz Sirkesinin Zararları Nelerdir?

Ceviz sirkesinin bilindik fazla bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her türlü gıda kaynağında olduğu gibi bazı besinlerin pozitif tüketilmesi sonucunda bazı etmenler ortaya çıkabilmektedir. Bağlı etkilerini ortadan kaldırmak için ceviz sirkesi tüketimi ortalama olmalıdır. Ceviz sirkesinin artı tüketilmesi sonucunda alerjik etmenler doğabilir. Eğer cevize aleyhinde alerjiniz varsa alerjik reaksiyonlarınız daha da artabilir. Bundan dolayı dozajında kullanılması son derecede önemlidir.

Ceviz yüksek miktarda lif içermektedir. Bundan nedeniyle pozitif tüketilmesi sonucunda ishale yol açmaktadır.

Ceviz Sirkesi Nasıl Yapılır?

Ceviz sirkesi yapımı son derecede kolaydır. 2 bardak eritilmiş olan cevizi 4 lire suyun içerisine ek edin. Sirke suyunu kaynattıktan daha sonra bir kenara alın ve soğumasını bekleyin. Cevizleri toz haline gelecek şekilde dövdükten daha sonra içine ek edin. Ardından ceviz sirkeniz hazırlanmış olacaktır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr