Çoğu birey için saç bakımı oldukça önemlidir. gerçi dinç ve elastik kalabilmeleri için kaliteli bakıma odaklanmak esastır.

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç rutini, saçınızı koruma sürecinde kayda değer bir yere sahiptir. Eksik sayıda bayan acilen bu adımı jurnal olarak atıyor ve yine de optimum büyümeye sahip dinç saçlara sahip olmanın belli başlı anahtarı budur. bu nedenle, uygun ürünlerin kullanıldığı saç rutini, saygı duyulması gereken çok manâlı bir noktadır.

Evde saç bakımının kişiden kişiye fazla farklı olduğu unutulmamalıdır. Hem saç rutininizi sadece kendi saçınızın karakterine göre yeğlemek esas bir kriterdir. Bakım rutininde şunlara uyarı edebilirsiniz.

Kuru saçların ideal nemlendirme karşılayan tedavilere yönelmesi gerekecektir. Banyo olarak besleyici yağ kullanımında% 100 kozalama rutini tercih edilmelidir. Şampuanın onarıcı bir formülü olmalı ve rutin saç telini güçlendirecek ve nemlendirecek bir saç kremi ile tamamlanmalıdır.

Yağlı saçlar için nane veya biberiye gibi hafif bir formüle dayalı bakımları tercih edin. Bu seçenekler derinlemesine temizlemeye izin verirken bununla beraber saç derisindeki sebumu da dengeler.

Son olarak, zayıflamış saçları tedavi etmek için, saç tellerini uçlara değin etkili bir şekilde beslemek için nazik bir formülle tam bakım şarttır.

Saç Bakımı İçin Doğal Yöntemler

Bakımın etkin olabilmesi için açıklanmış eylemlerin benimsenmesi de gereklidir. Ilk Kez, fırçalamak jurnal olarak gerçekleştirilmesi gereken manâlı bir konudur. Ama, ikincisinin etkin olabilmesi için içten araca sahip elde etmek önemlidir. Fırça, bütün saç tipleri için ideal çözümdür. Tarak, daha yumuşak olan ve daha aydınlık bir netice sunan fırçadan öbür olarak daha çok çözülmek için kullanılır ve daha kuru olacaktır. daha sonra uzmanlar haftada en fazla 1 ila 2 şampuan yapılmasını önerir

Bitkisel yağlar saça birçok menfaat sağlarlar, saçınızın yapısına kadar seçin. Zeytinyağı saçı yumuşak ve parlak yapar argan yağı saç hasarı onarır.

Hint yağı, besler ve korur avokado yağı besler tatlı badem yağı tahriş olmuş saç derilerini yumuşatır. Yağlar şampuanlamadan önce kuru saçta kullanılmalıdır. Yağın saç teline nüfuzunu çoğaltmak için saçınızı sıcak bir havluyla da kapatabilirsiniz. Mümkünse 20 ila 30 dakika veya bir gece bekletin.

Yeşil kil emici özelliği doğru yağlı saçlar için doğal çözümdür. Maske olarak kullanılır. Kremsi bir macun oluşturmak için üç ila dört yemek kaşığı yeşil kili ılık suyla karıştırın, yalnızca köklere uygulayın (saçları kurutmamak için) ve 20 ila 30 dakika bekletin.

Evde Doğal Saç Bakım Önerileri

Saçı ve saç derisini pak yetişmek kafa derisi kan dolaşımını iyileştirir ve saçı sağlıklı tutar. Kadınlar bilhassa dikkatle şekillendirilmekten memnun kalacaklardır. Şampuan bağımlı kişiye çok yorgun olmadığı sürece defalarca verilebilir.

Aloe Vera jeli doğal bakım yöntemlerindendir. Saça canlılık, yumuşaklık ve parlaklık kazandırırken dış etkenlerden koruyan şahane nemlendirme özelliklerine sahip doğal bir üründür. Olağan şampuanınıza bir kaşık dolusu Aloe Vera jeli ekleyebilirsiniz. Durulama kremi olarak kendi başına da kullanabilirsiniz. Kuru saça sahipseniz, saçınızı ıslatmak ve gözetmek için durulamadan bir miktar Aloe Vera jeli kullanabilirsiniz.

Evde Doğal Saç Maskesi Tavsiyesi Nedir?

Avokado yağının yanı sıra, avokado özü de saçlar için fazla besleyicidir. Besleyici bir konut yapımı maske planlamak için idealdir. Keza birçok tarif var, oysa işte evde üretebileceğiniz basit bir tanımlama, avokado, 1 yemek yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı sıvı bal ve 1 yumurta sarısı karıştırın. Özellikle boyalı saçlara uygulayın. 30 dakika ile 1 saat arasında bekletin ve iyice durulayın.

Saç kurutma makinesi kullanırken, ortalama sıcaklığı aşmayın ve başınızdan asgari 15 cm uzaklık bırakın.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/evde-sac-bakimi-nasil-yapilir-sac-bakimi-icin-dogal-yontemler-ve-oneriler-6410393