Deri bakımı, çoğu kişinin dağıtılmış bakım ürünleri kullanarak sağlamaya çalıştığı bir konu. Cildimiz, en geniş alana sahip yapımız olarak dış etkenlerden tez etkilenir. Hava kirliliği, terleme, sigara dumanı, yaşlanma gibi faktörler süre içinde cildi yaşlandırılabilir. Peki cildin taze ve genç görünmesi adına kullanılabilecek doğal ürünler nelerdir? Ülkemiz, dört bir yanı ayrı iklimler taşıyan az kalsın bir cennet. Öbür bölgelerden elde edilen bitkilerden üretilen doğal su ve yağlarla, cilt bakımınızı gayet hoş bir şekilde sağlayabilirsiniz. Bu ürünler içinde bulunan badem yağı ve gül suyu, bunların başında geliyor. Buna ilave olarak, gua sha gibi uzaktan doğu kaynaklı doğal bakım ürünleri de, cilt güzelliği açısından kayda değer.

Gül suyu ile ferah bir cilde kavuşun

Türk kültüründe manâlı bir yere sahip olan gül suyu, gül yapraklarının distile edilmesinden elde edilmiş doğal bir yağ. Gül suyunun birçok faydası söz konusu ama en fazla öne çıkanlar, cildi nemlendirmesi, temizlemesi ve aydınlatması geliyor. Gül suyunu cildinize sürdüğünüzde hissettiğiniz ferahlık, gül suyunun nem oranını dengelemesinden geliyor. Bu faydalarına ek olarak serinleten etkisi olan gül suyu özellikle yaz aylarında, sıcaklıkların zirveye çıktığı dönemlerde serinlemek için kolonya gibi de kullanılabiliyor. Gülün kendine has olağanüstü kokusunu barındıran gül suyu, doğal bir parfüm olarak da tercih edilmekte.

Cilt ve saç bakımı için doğal mucize: Badem Yağı

Bademden elde edilen doğal yağlarla elde edilen badem yağı, deri bakımında birçok amaçla kullanılan bir ürün. Faydaları saymakla bitmez tükenmez bu doğal mucize, nemlendirici olarak kullanılıyor. Cildi yıkadıktan ve kuruladıktan sonradan badem yağı sürdüğünüzde, yağın nemlendirici etkisini hissedebilirsiniz. Bir makyaj temizleyicisi olarak ve cildi rahatlatma nedeniyle da kullanılan badem yağı, en yardımcı doğal yağlar içinde. İçeriğinde E-vitamininin yanı sıra protein ve omega-9 taşıyan badem yağı, saçlar için de tercih edilen bir bakım ürünü. Kafa derisine uygulanabilen badem yağı, antioksidan açısından deriyi güçlendirir ve kan akışını artırarak cildi besler.

Antik Çin'den bir deri bakım mucizesi: Gua Sha

Cilt bakımında doğal ürünler içinde, ülkemiz dışında kilometrelerce uzakta topraklardan da, binlerce yıllık geçmişe sahip ürünler var. Bunlardan biri antik Çin'in gua sha masaj taşı. Bir Çin mucizesi olan doğal Gua sha masaj taşının faydaları oldukça fazla. Ciltte rahatlatıcı tesir sunan gua sha, ek olarak cilt kırışıklıklarını önler. Stresi azaltan bir ürün olan gua sha taşı, ciltteki belirtilen istemsiz hareket noktalarını etkiler. Sinüs basıncına aleyhinde etkili olan gua sha nasıl uygulanır derseniz, hafif bir baskı ve oval hareketler ile cilde uygulanabilir.

Gua sha, badem yağı ve gül suyu gibi doğal ürünlerde, en iyi fiyatlarla en kaliteli, en doğal ürünleri Bade Natural'de keşfedebilirsiniz.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/cilde-iyi-gelen-en-iyi-dogal-urunler-badem-yagi-ve-gul-suyu.html