Havaların soğumasıyla beraber doğalgaz faturalarında da çoğalma başladı. Bir mühendislik firmasının genel koordinatörü Özgürlük Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı.

Kombi geceleri kapatılmalı mı

Kombiyi kapatıp sabahtan açtırmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha dek soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha artı çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider. Bu sebeple doğru olan kombiyi gece kısmaktır.

Dışarı çıkarken kombiyi kapatmayın

Havaların soğumaya başlamasıyla açılan kombi havaların ısınmasıyla kapatılmalıdır. Bu uzun süreçte kombinin kapatılacağı zamanlar da vardır. 1 günden pozitif dışarı çıkılacaksa kombi kapatılabilir. 2 -3 saatliğine dışarı çıkan birisinin kombiyi kapatması hatalı bir harekettir.

Kombi bakımı ve radyatörlerin temizliği tasarrufu etkilemektedir. Uyumlu bakımı yapılmayan kombiler ve kombi tesisatı randımanlı çalışmadığı gibi verimi de düşük olur. Periyodik bakımların yapılması kombinin verimini yükseltir ve tasarruf sağlar. Keza kombinin ömrünü de uzatır. Ihmal Edilmiş kombiler yüksek miktarda tüketim yaparken istenen faydayı da sağlayamaz. Radyatörler içerisinde tıkanmaya neden olan tortu ve kireçler de temizlenmelidir. Temizleme yapılmayan peteklerde bir takım bölgelerde ısınma gerçekleşmez. Bu da kalorifer sistemini daha artı çalışmaya teşvik eder. Bütün işlemler yetkili servislerce yapılmalıdır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/disari-cikarken-kombiyi-kapatmayin.html