Duruş bozukluğu özellikle tedavisinde spordan faydalanılır. Spor ile birlikte duruş bozukluğu da manâlı ölçüde çare edilmektedir. Bundan dolayı duruş bozukluğu yaşanan kişilerde bu müşteri tedaviler önerilir. 

 Duruş Bozukluğu Nedir?

 Duruş bozukluğu yürürken ya da koşarken, eğilirken ya da kalkarken karoser duruşunda bozukluk olmasına denilmektedir. Dengelenmiş bir duruş sağlanmaz. aynı zamanda bir takım ağrıların sebebi olarak da duruş bozukluğu gelmektedir. Duruş bozukluğundan kaynaklı olarak kişide sızı meydana gelebilmektedir. Ayrıca ruh halini keza de fiziki durumunu bu durum etkilemektedir. Bel ve bacaklarda ağrılar meydana gelir ve sıkça karşılaşılan ceset ağrıları ortaya çıkmaktadır.

 Duruş bozukluğu tedavisi olan bir ortopedik rahatsızlıktır. Bundan dolayı duruş bozukluğu şikayeti yaşıyorsanız bir ortopedi doktoruna randevu alabilirsiniz. Bu durumdan müzdarip olan kişiler dikey durmakta zorlanabilirler. Çoğunlukla bu durum başkaları tarafından farkedilir. Kişi gün boyunca durmadan eğik durma eğiliminde olabilmektedir.

 Duruş Bozukluğunu Düzeltmek

 Duruş bozukluğunu düzeltmek için duruş bozukluğu kaynaklı olan ağrıların giderilmesi ile çare başlanmaktadır. Duruş bozukluğunu düzeltmek için öncelikle sırt kasları güçlendirilir. Bunun için de ahenkli olarak çalışma yapılması hekim tarafından önerilir. Hekim tarafından belirlenen bir çalışma programı ile birlikte duruş bozukluğuna yönelik egzersizler yapılır. Omurgada oluşan deformite bu şekilde egzersiz ile birlikte geçmektedir. aynı zamanda duruş bozukluğunda kas yorgunluğu da geçirilmesi amaçlanır. Böylece şiddetli ağrılardan bu şekilde egzersizler tamamen kişi kurtulabilir.

 Duruş Bozukluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

 1) Ahenkli Alıştırma

 Uyumlu çalışma duruş bozukluğunun en önemli tedavileri aralarında yer almaktadır. Doktor kadar bahşedilen alıştırma programı düzenli çalışma yapılır ve duruş bozukluğu çare edilir.

 2) Bel Desteği

 Eğer durmadan meslek hayatında masa başı bir işte çalışıyorsanız ve beliniz yardım almıyorsa bu koşul duruş bozukluğuna sebebiyet verebilir. Bunun için belinizi destekleyecek bir ortopedik medikal ürünü tedarik ederek belinize yerinde desteği verebilirsiniz.

 3) Korse

 Tepede Olan duruş korseleri bulunmaktadır. Duruş bozukluğu için bu korseleri kullanarak düzenli dilekçe sonucunda duruş bozukluğundan kurtulabilirsiniz. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/durus-bozuklugu-nedir-durus-bozuklugunu-duzeltmek-durus-bozuklugu-tedavisi-nasil-yapilir-6435079