Egzama hastalığı deride kaşıntı ve yanma ile meydana gelen bir hastalıktır. Bilhassa stres kaynaklı bir hastalık olması açısından yaygın görülen bir hastalık türüdür. Kullandığınız sabun, diş macunu, şampuan ve buna aynı çoğu ürün egzama hastalığını tetiklemektedir. Bu hastalıktan kurtulmak ise basit değildir. Egzama olan kişiler daha titiz bir yaşam sürmelidir. Yediğiniz bazı yiyecekler bile egzamayı tetikleyebilir.

 Egzama Belirtileri Nelerdir?

 Ciltte kuruluk

 Yanma şehvetli

 Kızarıklık

 Kaşındırıcı kabarcıklar

 Yüzde pullanma

 Saçta kaşıntı ve kepek

 Küçük yaralar

 Deride akma

Egzama Hastalığının Çeşitleri Nelerdir?

 Egzama hastalığı epeyce yaygın olan ve birçok insanda görülen bir hastalıktır. Bambaşka egzama çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitleri öğrenerek egzama hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 Atopik Egzama: Çevresel etmenler ve alerjik durumlar ile ortaya çıkmaktadır. Bebeklik döneminden başlayan bir hastalıktır. zaman zaman her tarafta edebilmektedir.

 El Egzaması: Bazı maddelerin el ile teması ardından ortaya meydana çıkan ve elde yanma ile aralıksız bir hastalıktır. Özellikle kuaförlük gibi mesleklerle uğraşanlarda daha çok görülür.

 Strese Dayalı Egzama: Kişinin yaşadığı stresler sonrasında ortaya meydana çıkan ve sıkıcı durumlarda büyüyen bir hastalıktır. Bu egzama tarzında korunmak için stresten uzak durulmalıdır. Stres yaşamış kişilerde egzama görülmesi çoğu kez rastlanan bir durumdur. Bu yüzden stresli ortamlarda bulunmamaya özen gösterin.

 Numuler Egzama: Ciltte lekeler şeklinde görülen ve iş batmış kabarcıklardan oluşan kronik bir rahatsızlıktır. El, kol ve bacaklarda görülebilen bir hastalıktır. En büyük özelliği ise cildi kurutmasıdır.

 Seboreik Egzama: Kulak, saç derisi, burun çevresi gibi yerlerde görülen bir egzama türüdür. Bilhassa yağlı deride sıkça görülür. Genetik faktörlere alt olarak da oluşan bir hastalıktır. Pullanma ve deride dökülme biçiminde ortaya çıkmaktadır.

 Kontakt Egzama: Alerjen maddeler ile oluşan ve bu şekilde ortaya çıkan bir çeşit egzama dır. Özellikle temizlik ürünlerinden sık sık bulaşan bir hastalıktır. Bu yüzden bu hastalığa niçin olan ürün saptama edilerek uzak durulmalıdır. Aksi halde kontakt egzama daha fazla artacaktır.

 Asteatotik Egzama: Ciltte kuruluk ile başlayan ve yayılan bir egzama çeşididir. Bilhassa kuru havalarda sık sık rastlanan bir hastalıktır. Bu hastalıkta cildi kurutmamaya özen göstermelisiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/egzama-cesitleri-nelerdir-tum-egzama-turleri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-6440890