Başta genital estetik konusunun yalnızca görsel sonuçları olmadığını, bunun işlevsel problemlere de yol açtığını anlatmak gerekir. Yani bu hususa keyfi gözüyle görmek dürüst değildir. Penis estetiği operasyonlarının neredeyse tamamında fonksiyonel sorunların giderilmesi yönünde tatbik gerçekleştirilir. Penis büyütme, penis eğriliği giderme, sünnet hatalarının giderilmesi gibi uygulamalar, esasında önemli fonksiyon bozukluklarını gidermeye yönelik uygulamalardır.

Bu bakımdan, şahısların dinç cinsel yaşantılarına devam edebilmeleri bakımından, estetik cerrahi uzmanları ile bir lahza önce irtibata geçmelerinde avantaj vardır. Bu fonksiyonel sorunlar uzun vadede sağlığa zararlı bir cinsel yaşantı sonucunu ortaya çıkarabilir ama, bu mental sorunların bir birçok üzerinde de etkili olabilir. 

Erkekler için sunulan genital estetik operasyonları, çağdaş tıbbın ulaştığı en son noktadır. Özellikle online kaynaklarda yer alan penis büyütücüler ve diğer estetik uygulamalarından kaçınılması ve mutlaka uzman hekimin kontrolünde bilimsel tıbbi uygulamaların tercih edilmesi gerekir.

Erkekler laf konusu olduğunda, daha genital cerrahi prosedürü mevcuttur. En iyi bilinen müdahaleler, penis büyütme ile ilgili olanlardır ve çoğunlukla iki türdendir:

-Penis uzama ameliyatı: Bu prosedür genel olarak penisin tabanını alt pelvise bağlayan bağın kesilerek daha görünür ülkü getirilmesine dayanır, bu nedenle daha artı organ ortaya çıkar.

-Penis çevresi büyütme: Bu, çoğunlukla karın gibi vücudun öteki bölgelerinden yağ dokusunun çıkarılması ve penisin derisinin altına enjekte edilmesiyle penise kalınlık eklemek anlamına kazanç.

-Diğer mevcut prosedürler aralarında skrotal redüksiyon ve testis implantları bulunur. Skrotal küçültme veya scrotoplasti, skrotumdan artı derinin çıkarılmasını içerir. Bu, skrotum boyutlarından memnun olmayan ya da daha arada bir doğuştan bir rahatsızlığı olan erkekler için zorunlu olabilir.

Testis implantları, çoğunlukla kanser tümörünün çıkarılması ameliyatı sonrası testis kaybeden erkekler veya testisleri doğal olarak hiç gelişmemiş erkekler göre seçim edilir.

Genital cerrahi bizi daha mutlu eder mi?

Niçin bu prosedürlerden birini seçim edersek seçelim, galibiyet dereceleri büyük ölçüde nihai sonuçtan ne dek memnun olduğumuza bağlıdır. Bu bakımdan, erkeklerin tepkileri ile kadınların tepkisi arasında oldukça büyük bir uçurum var gibi görünüyor. Çalışmalar, labioplasti gibi daha yaygın genital estetik cerrahi türlerinden birini seçim eden kadınların genellikle sonuçlardan hoşnut olduğunu göstermiştir. Bir analiz, kadınlar için genel hoşnutluk oranı yüzde 90-95 verirken, ameliyat sonrası cinsel hoşnutluk yüzde 80-85 arasındadır.

Erkekler, realist olmayan beklentileri sebebiyle ameliyat sonrası memnun etme elde etme olasılıkları minimum olanlardır. Esas beklentiler, bir kişinin genital estetik ameliyatı olduktan sonra ne değin memnun olacağının anahtarıdır ve bunun, erkeklerin sıradan olarak niçin penis büyütme prosedürlerinden adeta memnun olmadıklarıyla bir ilgisi olabilir.

Prosedürden ne beklemeliyim?

Genital estetik ve liposuction ameliyatı genel hissizlik ile yapılır. İşlem esnasında istenilen görünüme kavuşmak için gözden düşmüş yağlar ve cilt alınır. Ameliyatı takiben belirtilen bir zaman hastane takibi yapıldıktan daha sonra kendi evinizde dinlenmeniz mümkün olacaktır. Hastaların birçok bir hafta içinde işine dönebilir. Suprapubik yağ yastığı doğrudan penisin üstündeki alana yerleşir. Bu yağ yastığı yaşlanma ve kilo alma ile büyüyebilir. 

Çoğunlukla bir erkeğin kilo vermesine rağmen bu bölgede yeterli kilo kaybı sağlanamayabilir. Büyük bir yağ yastığının ve yağ dokusunun varlığı penisin algısının küçülmesine niçin olabilir. Liposuction ile bu bölgedeki pozitif yağ dokusu alınabilir. Ek olarak fazla deri ve yağ dokusu ameliyatla alınabilir. Bu operasyon bununla birlikte karın germe (abdominoplasti) ameliyatı ile birlikte ameliyat edilebilir. Vücudun herhangi bir yerinde estetik cerrahi kararı fazla önemlidir ve özellikle erkekler için alıngan olabilir. Plastik cerrahınız sizinle genital estetik ve liposuction ameliyatlarının tüm yönlerini tartışacak ve Karın Germe (Abdominoplasti) gibi genel görünümünüzü doğrusu iyileştirebilecek diğer işlemler hakkında size bilgi verecektir.

Ameliyatla İlgili bilgiler

Ameliyattan daha sonra doktorunuz size uyarı etmeniz gereken noktalar ve peşine düşüp takip süreci hakkında bilgi verecektir.

-Hafif bir sancı şikayetleri olabilir.

-Ameliyat günü yatak istirahati önerilir.

-İşteki hareket seviyenize tabi olarak birkaç gün içinde işinize dönebilirsiniz.

Öteki kozmetik prosedürlerde olduğu gibi komplikasyonlar nadirdir, kanama, enfeksiyon ve şişlik olabilir. Plastik cerrahınız size muhtemel komplikasyonlar da dahil elde etmek üzere beklenen sonuçlar hakkında ayrıntılı data verecektir.

Ameliyatın sonuçları işlemin hemen gerisinde görülecektir. Şişlikler azaldıkça iyileşme devam edecektir. Genelde iki hafta içinde kesikler düzelir, şişlik ve morluklar geçer. Ameliyattan sonra birkaç ay eksik sayıda şişlik devam edebilir. Son kontur ve bere izi sonuçları ameliyattan en az 6 ay daha sonra devam eder.

Kaynak: www.milliyet.com.tr