ABONE OL

Son yılların popüler meyvesi pitayanın Türkiye’de üretimi ve tüketimi giderek artıyor. Yüksek beslenme değeri ve öbür tadıyla kısa zamanda fazla sevilen pitayanın faydaları da saymakla bitmiyor.

Ejder meyvesi, protein, lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir meyvedir. C ve B vitaminlerini de taşıyan meyve, bununla beraber omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini de barındırır.

İçeriğindeki bol miktarda C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirirken yüksek kalsiyum miktarı ile de kemik gelişimine yardım olur. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önler.

Beslenme ve perhiz listelerinde porsiyonuna uygun tüketilmelidir. Bu özel meyvenin 1 porsiyonu yarım pitaya olarak kabul ediliyor.

Tüketirken mutlaka porsiyon kurallarına adapte etmek gerekir. Çünkü meyveler içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, fazla tüketilmesi halinde kilo artışına vesile olabilir.

Bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde doğru ve dengelenmiş beslenmek gerekiyor.

Üzüm çekirdeği, zerdeçal, zencefil, 1 tatlı kaşığı bal ya da dut pekmezi ile beraber hazırlanan macun kıvamındaki karışımlar, koronavirüs salgını döneminde harika bir bağışıklık artırıcı ve COVİD ile mücadelede çok iyi bir doğal savunma oluşturması açısından çok yardımcı olacaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr