Fransız askısı ve örümcek ağı estetiği son zamanların en popüler estetik uygulamalarıdır.Bir Takım kişiler bu iki işlemin aynı işlem olduğunu sanmaktadır. Bir Takım firmalar da örümcek ağı estetiği yapıp fransız askısı yaptığını söylemektedir.

Bu iki operasyon her ne kadar uygulanma şekli ile birbirine benzer gibi gözükse de sahiden birbirinden farklı işlemlerdir.

İp askı uygulamaları son zamanlarda tercih edilen ameliyatsız yüz gerdirme uygulamalarındandır.

16393977140.57728500.jpg

Fransız askı uygulaması Fransa'da geliştirilmiş ipler kullanılarak yapılan bir usul olduğu için adını da buradan almaktadır. Fransız askıdaki gaye yüzü iplerle yukarıya içten kaldırıp bu sayede gerdirme etkisi sağlamaktır.

Örümcek ağı uygulaması ise cilt altına döşenen iplerin değişik yön ve açılarda tıpkı bir ağ biçiminde örülen iplerin doğru yüzdeki esnekliği ve yenilenmeyi arttırmasıdır. bununla birlikte örümcek ağı cildin kolajen ve esnek sentezini uyarmaktadır.

Özet Olarak şunu söylemek mümkündür ancak Fransız askısı yöntemi ile bir deri gerdirme işlemi laf konusu iken örümcek ağında cildin elastikiyeti arttırılmaktadır.

Bunun sonucunda İkisi bir arada uygulanabilir mi sorusu aklımıza gelebilir.

Evet, ikisini bir arada göstermek mümkündür. Cildi gerdirirken bununla beraber elastikiyetini artmak amacıyla örümcek ağı estetiği uygulaması da yapılabilir. İkisini bir arada uygulamak mümkün olduğu gibi kişinin tercihine tabi olarak ayrı ayrı da uygulanabilmektedir.

Peki, kırışıklarımızdan kurtulmak için örümcek ağını mı yahut Fransız askısını mı tercih etmeliyiz?

Eğer cildimizdeki kırışıklıklar hafif derecede ise örümcek ağı yeterli olacaktır. İleri düzeydeki kırışıklıklar için ise Fransız askısı seçim edilmelidir.

Daha ileri düzeydeki kırışıklıklar için ise örümcek ağı ve Fransız askıyı bir arada uygulamak en içten seçim olacaktır.

İleri düzeydeki kırışıklıklarda örümcek ağı ile önce cildin elastikiyet seviyesi arttırılır ve cilt altına gerilen ipler bambaşka açılardaki ipler tamamen hafif dereceli kırışıklıkların düzelmesi sağlanır. Örümcek ağının yeterli gelmediği kırışıklıklar ise Fransız askısı ile gerilmesi sağlanarak düzeltilir.

16393977300.81202600.jpg

Her iki işlemde de uygulama yerel uyuşma ile yapılmakta ve benzer gün içerisinde birey adi yaşantısına dönebilmektedir.

Her iki uygulamada vücudun öbür bölgelerine uygulanabilir ama başlıca yüz, boyun ve kaş için başvuru formu yapılır.

Örümcek ağı estetiğini ömrü sıradan 2 sene kadarken Fransız askısının kalıcılığı hayat koşullarına yan olarak 5 ile 10 yıl arasında değişmektedir.

Fransız askısı daha fazla yüzde gerilmeyi amaçlarken örümcek ağı uygulamasında cildin yenilenmesi amaçlanır. Bu sebeple de hangi işlemin seçim edilmesi gerektiği cildin buruşukluk oranına ve bilirkişi hekimin tavsiyelerine göre değişiklik gösterebilir.

Fransız askısının fiyatı örümcek ağına göre daha yüksektir.

sonuç olarak daha eksik kırışıklıklar için örümcek ağı estetiği, daha pozitif olan kırışıklıklar için Fransız askısı tercih edilmelidir.

Hangi işlemin sizin için uygun olduğunu hekim değerlendirmesi belirleyecektir.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/fransiz-askisi-mi-orumcek-agi-estetigi-mi.html