Hamilelik döneminin dinç ve sorunsuz bir şekilde geçebilmesi için, gebelik diyabeti laf konusu olduğu süre şeker yüklemesi ele alınır. Bu koşul uzman doktorun tanı ve teknikleri ile beraber tedavi yöntemleri üzerinden uygulanır. Birtakım sebeplerden dolayı kademeli olarak uygulanan bir çare yöntemidir.

Gebelikte Şeker Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Çoğu birey şeker yüklemesi nasıl yapılır sorusunu merak ediyor. Gebeliğin 24. ila 28. haftaları arasında şeker yüklemesi gerçekleştirilir. Bu doğrultuda, ‘50 gr. glukoz tarama testi’ uygulaması gerçekleşmektedir. Bu kullanım herhangi bir vakit dilimi içerisinde, aç ya da tok karnına uygulanabiliyor.

50 gram üzüm şekeri içeren su uygulaması gerçekleştikten sonradan, 1 saatin arkasında adayın kan şekerine bakılır. Aşamalı bir şekilde 3 saat boyunca devam edecek olan gebelikte şeker yüklemesi, gebelikte şekerin olup olmadığı noktasında veri verir. Natürel bu işlem içerisinde aşırı aktiviteden uzakta durmak ve aşırı oranda yemek yemek tüketmekten kaçınmak büyük bir öneme sahiptir.

Hamilelikte Şeker Yüklemesi Niçin Yapılır?

Birtakım sebeplerden nedeniyle hamilelik döneminde yaşanacak hamilelik diyabeti konusunda şeker yüklemesi yapılır. bununla birlikte bu koşul hamilelik diyabeti olarak da ifade edilmektedir.

Bilhassa daha önce diyabet hastalığı yaşamayan ve gebelik döneminde şeker metabolizmasında bozukluk görülen kişiler için bu kullanım ele alınır. Yaygın aşina adıyla gebelik diyabeti ya da hamilelik diyabeti olarak bilinen bu kullanım, adayın şeker metabolizmasını deneme etme imkanı verir. Bu sayede çok daha dinç ve uyumlu şekilde, gebelik dönemini geçirme olanağı elde edilir.

Anne Adayı Diyabet Yaşadığında Bebekte Meydana Gelebilecek Olası Riskler

Özellikle anne adayı gebelik diyabeti veya gebelik diyabeti olarak aşina bu sorunu yaşadı zaman, bebekte mümkün birtakım tehlike faktörleri ortaya çıkmaktadır.

- Doğum esnasında akciğerlerin pozitif gelişmemesi sebebiyle bebek solunum sıkıntısı yaşayabilir.
- Bebek gereğinden daha kocaman olabilir.
- Bebek gereğinden daha ufak olabilir.
- Doğumdan sonra bebekte hipoglisemi meydana gelebilir.
- İleriki dönemlerde kalp hastalığı sorunları oluşabilir.
- Böbrek anomalileri meydana gelebilir.
- Kulak anomalileri yaşanabilir.
- Sindirim sisteminde birtakım anomaliler yaşanabilir.

Buna aynı risk faktörleri hamilelik döneminde yaşanabilecek şeker hastalığı noktasında ortaya çıkabilmektedir. O yüzden bu tür durumlara aleyhinde gebelik döneminde mutlaka ahenkli olarak teftiş büyük öneme sahiptir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/gebelikte-seker-yuklemesi-nasil-yapilir-hamilelikte-seker-yuklemesi-neden-yapilir-6434296