Gece körlüğünün öteki bir adı ise niktalopi olmaktadır. B afiyet sorunu mevcut bir göz hastalığı sorunu olup tedavisi de bulunmaktadır.

 Gece Körlüğü Nedir?

 Güçsüz ışıkta ve gecede iyi görememe durumu olarak adlandırılan göz hastalıklarından birisi de gece körlüğüdür. koşullara bağlı olarak karanlıkta ve kör ışıkta görme sorunları ile belirgin olan bu afiyet problemi bir rahatsızlık olarak belirtilmemektedir. Göz körlüğü hastalığın bir belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Gece körlüğü durumunda bir körlük söz konusu olmamaktadır. Ama bu rahatsızlığa yakalanan kişiler karanlıkta bakmak, araba kullanırken zorluk yaşamak ya da loş ışığa geçerken güçlük yaşamak gibi sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Gece Körlüğü Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

 Görme bozukluklarının aşağıda yatanın nedenini tahsis etmek için yapılması gereken en kayda değer şey doktora danışmaktır. Bu sayede sorunun nedeninin öğrenilmesi ve zorunlu tedavinin yapılması söz konusu olabilir. Gece körlüğünün yaygın olarak bir takım belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler şunlardır:

 - Dış mekandan karanlık bir odaya girerken ışık değişikliklerine gözlerin daha yavaş armoni sağlaması

 - Gökyüzündeki yıldızların görülememesi

 - Geceleri parlak farlar ve sokak lambaları nedeniyle görmede bazı problemlerin yaşanması

 Gece Körlüğü Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Gece körlüğünün tedavisi altta yatan nedene göre değişim göstermektedir. Göz hastalıkları uzmanı kadar belli tanı konulur ve çare süreci başlayabilir. En sık olarak retinitis pigmentosanın neden olduğu kalıtsal gece körlüğünün emin bir tedavisi bulunmamaktadır. Fakat yeni bir gözlük reçetesi ya da glokom ilaçlarını başkalaştırmak gibi bir tedavi yöntemi de uygulanabilir.

 Gece körlüğünün sebebi katarakttan oluşmuş ise ameliyat gerekebilir. Eğer retinal bir rahatsızlık saptama edilmiş ise tedavide retinal sorunun tipine tabi olmaktadır. Bunlar dışında gece körlüğü diyabetik retinopatinin bir sonucu oluşmuş ise hap tedavisi ya da diyet yolu ile kan şekerinin denetleme altına alınması gibi çare yöntemi uygulanabilir. Bu şekilde görme kaybı da önlenebilmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/gece-korlugu-nedir-gece-korlugu-hastaliginin-belirtileri-nelerdir-tedavisi-nasil-yapilir-6472868