Göz seğirmesi durumu arada bir olduğunda halk müziği tarafından pek de önemsenmez. Oysa bu koşul sıklıkla oluyorsa insanların hayat kalitesine etkileyen bir şart haline gelebilmektedir. Göz seğirmesi birçok zaman kısa sürelerde meydana kazanç. Oysa bazen bu durum günlerce sürer ve insanları bıktıracak raddeye ulaşır.

Göz seğirmesi nasıl geçer, ne iyi gelir?

Göz seğirmesinin uzun süreli olmasının altında diğer bir rahatsızlık nedeni olabilir. Bu sebeple uzun süreli göz seğirmesi yaşandığında mutlaka bir göz doktoruna gidilmesi ve altındaki nedenlerin araştırılması önerilmektedir.

Göz seğirmesi durumundan kurtulmanın farklı yöntemleri vardır. Bunları uygulayarak bu rahatsız edici kas spazmlarından kurtulmanız mümkündür.

Bilgisayar, televizyon, telefon gibi gözü yoran ekranlara uzun süreli bakılması gözün yorulmasına ve seğirmelere sebep olabilir. bu nedenle bu elektronik cihazlara mümkün olduğunca az bakılması önerilmektedir.

Uykunun yeterli alınmaması durumlarında göz seğirmesi problemleri yaşanabilir.

Göz kuruluğu problemleri de bu rahatsızlığa neden olan durumlardan bir tanesidir. Eğer böyle bir problem yaşıyorsanız göz doktorunuzun öğüt ettiği bir göz damlasını ahenkli olarak kullanmanız gerekmektedir.

Vücudun uzun süreli tembel kalması da bu duruma yol açabilir. Bu sebeple günlük yaşamınızda rutin olarak minik egzersizlere yer vermeniz dürüst olacaktır.

Göz seğirmelerinin uzun sürdüğü durumlarda bunu azaltmak için gözünüze kısa aralıklar ile buz kompresi yaparak buraya kan akışının azalmasını sağlayabilirsiniz.

Vücuda artı kafein alımı da göz seğirmesine niçin olabilir. Bu sebeple gün içinde tükettiğiniz kahve, çay gibi kafein bakımından zengin olan içeceklerin azaltılması gerekmektedir.

Vücutta B12 vitamini eksikliği de göz seğirmesi problemlerine sebebiyet verebilir. Bu sebeple beslenmenizin düzenli ve dengelenmiş olması epeyce önemlidir. Eğer ihtiyacınız varsa hekim tavsiyesi ile dıştan B12 takviyesi de alabilirsiniz.

Stres de göz seğirmesine sebep olan bir başka nedendir. Bu sebeple olası olduğunca stresten uzak olmanız gerekir.

Göz seğirme nedenleri nelerdir?

Göz seğirmesi göz kapaklarında yaşanan kas spazmlarından meydana kazanç. Niçin olduğu tamamiyle agnostik. Oysa olmasının muhtemel sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

Gözlerde meydana gelen görme bozuklukları

Stresli yaşam tarzı

Herhangi bir besine ya da maddeye karşı vücudun alerjik reaksiyon göstermesi

Gün içerisinde çok artı kafein tüketilmesi

Gözlerde meydana gelen dermansızlık problemleri

Göz kuruluğu problemleri

Vücutta B12 vitaminin eksik olması

Bu gibi problemler olası göz seğirmesi nedenleridir. Bunların bir veya birkaçı sizde bulunuyorsa bunların önüne geçmeniz ve yaşam kalitenizi artırmanız göz seğirmesi problemlerinin azalmasını sağlayacaktır.

Göz seğirmesi nasıl tedavi edilir?

Göz seğirmesi problemleri çoğunlukla birkaç saniye içerisinde kendiliğinden geçen durumlardır. Ama ara sıra bu kas spazmları çok daha uzun sürebilir. O süre bir doktora görünmek ve bunun aşağı yatan sebebin araştırılması gerekmektedir.

Göz seğirmesinin aşağıda yatan problemler bulunduktan sonra buna yerinde tedaviler ile bu problem ortadan kaldırılabilmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr