Akdeniz mutfağının kayda değer yiyecekleri arasında bulunan pırasa, özellikle böbreklerimiz ve sindirim sistemimiz için de son derece faydalı bir gıda maddesidir. Örneğin; şiddetli kabızlık çekenler için pırasa salatası, çok iyi bir çözüm getirmektedir. Lahana, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar gibi sebzelerin bol olduğu günleri yaşıyoruz. Bu sebzelerin herkes bambaşka bir şifa, sağlık kaynağı.

Ama günümüzde bu nesil besinlerin varlığını bile unutur olduk. Günümüzde kıymetini bilemediğimiz sebzelerden biri de ''Pırasa''. Afiyet kaynağı bu sebze, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor bakımından epeyce varlıklı bir gıda maddesidir. aynı zamanda, bol miktarda A, B1, B2 C ve E vitamini içerir. Pırasa, bütün bu özelliklerinin yanında hem böbreklerinizin kuytu çalışmasına tezgâhtar olur, hem de içeriğinde yer alan taş oluşumunu yasaklayıcı etkili madde sayesinde böbrek taşlarının oluşumunu da önler.

Pırasa, safra kesesinin ahenkli ve kuytu çalışmasını sağlar. İdrar söktürür. Şurubu göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. İştahsızlığı giderir. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Romatizma, mafsal ağrıları, damar sertliği, böbrek hastalıkları, üremi ve idrar tutukluğunda faydalıdır. Suyu yüzdeki sivilce ve lekelere faydalıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Hemoroid memeleri için faydalıdır. Arı sokmasında da kullanılır.

sıkça tüketilecek pırasa yemeği, bağırsak florasını keza düzene sokacak, hem de kabızlığı ağır ağır ortadan kaldıracaktır. Eğer, kabızlık biyoloji ile ilgili bir sebebe dayanmıyor ise, gıda şeklini başkalaşmak gerekir.

Pırasa salatası tarifi

Hemen gelelim kabızlık sorunu yaşayanlara önereceğimiz pırasa salatasının tarifine;

Malzemeler:

- Pırasanın yeşil sapı

- Sıcak su

- Limon

- Zeytinyağı

- Kaya tuzu

Yapılışı:

Pırasanın yeşil saplarını en ince ayrıntısına kadar yıkayın, daha sonra 4 parmak kalınlığında doğrayın, Bir kapta bir tutam kaya tuzu ile ovun. Üstüne sıcak suyu dökün 5 dakika bekleyin, suyunu süzün, daha sonra limon sıkıp zeytin yağı ekleyip salata gibi tüketin.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kabizligin-caresi-pirasa-salatasi.html