ABONE OL

Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, “Yanak estetiği ülkemizde uzun yıllar göz ardı edilmiş bir uygulamadır. Fakat son on yıl içinde popülerlik kazandığını görüyoruz. Yanak estetiği ameliyatı doğrusu yaklaşık olarak 200 yıl önce Fransız bir cerrah olan Dr. Xavier Bichat’nın yanak yağı dokusunu keşfetmesi ile başlıyor.

Kadınların yanaklarının düz veya hafifçe çökük olması, ifadelerinde çok daha kuvvetli bir etki oluşturuyor. Bu kullanım ile erkeklerin yüzünde yanakların şişkinliği giderilebiliyor. Yanak ameliyatı bununla beraber kişinin daha çelimsiz, daha fit ve daha sağlıklı görünmesine asistan oluyor.

Kadınlarda ise yanakların düz, veya hafifçe çökük olması; ifadelerinde fazla daha kuvvetli bir etki oluşturuyor. Yanak yağları alınan kadın hastalar, daha yetişkin hatta kendi tabirleri ile daha seksi bir görünüme sahip olduklarını düşünüyor” dedi.

Her mevsim yaptırılabilen yanak ameliyatları ile de fazla seri sonuç alınıp, yüzün ideal görüntüsüne kavuşabildiğini gösteren Op. Dr. Bilge Sezgin, “Bugün 18 ve 20 yaş aralığındaki gençlere baktığımızda, yanakların kısmen toplu olduğunu görüyoruz. Yıllar geçtikçe yanaklar düzleşip hafifçe çöküyor ve yüz daha dişi bir görünüm alıyor.

Bunun yanına her mevsim yaptırılabilen yanak ameliyatları ile de fazla hızlı sonuç alınıp, yüz ideal görüntüsüne kavuşabiliyor. Bişektomi adı verilen bu işlem ile yanak yağlarını alma işleminin toplam süresi 10 - 20 dakika aralarında değişiyor.

Ameliyatın bu dek kısa sürmesinin sebebi ise yağ yastıkçığına yanağın iç kısmından kolayca erişilebiliyor olması. Yağ yastıkçığının alınması ve yanağın iç kısmına dikiş atılması en fazla altı dakika sürüyor. İşlem, yanaklarda kanama ve morluk olmadan hallediliyor. Ameliyatın sonunda alınan yağın yerine ödem oturmasını önlemek için yanaklara bandaj uygulanıyor.

Burada manâlı bir ihtiyaç var. O da bandajın iki gün her tarafında özenle uygun tutulması. Başarılı tamamlanan işlem sonrası ise hastaların yakın çevresi genel olarak onların zayıfladığını, yüz gerdirdiğini veya elmacık kemiklerine dolgu yaptırdığını düşünüyor. Gerçekten yapılan sadece 20 dakikalık bir ameliyattır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr