Kalp rahatsızlığı olan kişiler nefes almakta zorlanır ve kalplerinde çoğu kez sıkışma yaşanabilir. Bu durumlarda olan şahısların en büyük yardımcısı ise kalp pilleridir.

Kalp Pili Nedir, Neden Takılır?

Yürek pili, kalbin daha iyi şekilde çalışmasına yarayan ve kalpteki eksiklikleri gidererek kan pompalanmasına yarayan gelişmiş cihazlara bahşedilen isimdir. Yürek problemleri olan kişiler yürek pillerinden yararlanmaktadır. Kalpte yaşanan sorunlar bir takım kişilerde sağ kulakçık tarafında yaşanırken bazı kişilerde ise genel bir durum olarak yaşanabilir. Bu durumlarda olan kişilerin yardımına kalp pilleri yetişmektedir.

Kalp Pilinin Takılma Nedenleri:

- Kalpte ritm bozukluğu yaşanmasını önlemek,
- Kalbin yavaşlamasını durdurmak,
- Kalp hastalığı olanların ani ölüm yaşamasını alıkoymak.

Kalpte görülen ritm bozuklukları hastacolan kişiyi ani bir ölüme götürebilir. Bunu durdurmak için yürek pili uygulamak gerekmektedir. Gelişmiş olan teknolojiyi daha iyi kullanan bir sistemle oluşturulan kalp pilleri, yürek hastası olan kişiler için büyük bir kurtarıcıdır. Kalp hastalıkları şakaya gelmez ve bundan dolayı dikkatli olmanız gerekmektedir.

Yürek Pili Nasıl Takılır, Çeşitleri Nelerdir?

Kalp pilini takmak için hastaya yerel uyuşma yapılmaktadır. Bir Takım nadir durumlarda ise genel uyuşturma yapıldığı görülmüştür. Genelde yürek pilleri, 1 ya da 2 özel kablodan ve bataryadan oluşur. Bunun için köprücük kemiğinin altından bir indirimli atılır ve kalbe dışarı giden toplardamara iğne ile girilir. sonradan cihaz cilt altına özenli bir şekilde yerleştirilir ve deri kapatılır.

Yürek Pili Çeşitleri:

- Geçici yürek pilleri

- Kalıcı yürek pilleri

- İmplante edilebilen kardiyoverter-defibrilatörler

- Kalp yetmezliği tedavisi amacıyla kullanılan kalp pilleri veya ICD'ler

Günümüzde tıp alanında büyükçe gelişmeler yaşanmıştır. Teknolojinin de gelişmesi sonucunda yürek rahatsızlıklarına çöüzm bulmak daha kolay hale gelmiştir. Kalp pillerinin hastalara takılması da daha kolay ve pratik bir ülkü gelmiştir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kalp-pili-nedir-neden-takilir-kalp-pili-nasil-takilir-cesitleri-nelerdir-6470241