Kalbi besleyen atardamarların tıkanması ya da önemli şekilde daralması nedeniyle yürek kasına oksijen getiren kan akışının azalması veya tıkanması sonucu yürek krizi meydana kazanç. Belirtileri arasında göğüs ağrısı, solunum yetmezliği, soğuk terleme, mide bulantısı, üstteki ceset ağrısı ya da baş dönmesi sayılabilir.

Keza erkek keza de kadınlar dahil almak üzere kalp hastalarının büyük çoğunluğu felç esnasında göğüs ağrısı çekse de, kadınlarda tipik olmayan semptomlar gördüğümüz ortaya çıktı. Bu semptomlar nefes darlığı, kusma ya da mide bulantısı, yalnızca terleme ya da göğsün ortasında olmayan, ancak sol tarafta veya ellerde olabilen ağrı olabilir.

Kadınlarda yürek hastalığı belirtileri erkeklerden öbür olabilir. Mesela, kadınlar göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirebilir ve yalnızca belli başlı arterlerinde yok, bununla birlikte kalbe kan karşılayan daha küçük arterlerde de tıkanıklık olma eğilimindedir. Valf hastalığı genç kadınlarda da yaygındır. bu nedenle her yaştaki kadın kalp hastalığını ciddiye almalıdır.

Kadınların yürek sağlığını izlemek ve sağlıklı kalmak için kadınlar için tembel hayat türünden yapılması gereken değişikliklerden en önemlileri;

1. Kolesterol seviyenizi koruyun

Yüksek kolesterol, bu konuda yürek hastalığı ve felç riskinizi artırır. Daha eksik tuzlu ve yağ taşıyan yiyecekler yiyin.

2. Harekete geçin

Kilonuzu azaltmak ve kalbinizi formda yakalamak için haftada beş defa günde 30 dakika yürümeyi deneyin.

3. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirin

bir yiyici olmanıza lüzum yok. Abur cubur yemekten kaçının ve sağlıklı beslenmeye başlayın.

4. Sigarayı bırakın

Sigara içmek kansere niçin olur ve hem kalp hastalıklarına da niçin olabilir. Ahenkli bir sigara içiyorsanız, sigarayı bırakmanın zamanı geldi.

5. Stresinizi azaltın

Stres kan basıncını arttırır ve tansiyon kalp felcine neden olabilir. Yersiz stres almaktan kaçının.

6. Yeterince uyuyun

İyi uyku, kalbi dinç tutmanın kayda değer bir parçasıdır. Gece baştan başa 6-8 saat iyi uyuyun.

7. Doğum kontrolünü özenli seçin

Çoğu doğum kontrol hapı kan basıncında artışa niçin olabilir ve bu da sonunda bir kardiyovasküler hastalığa neden olur.

8. Alkolden kaçının

Alkol alımınızı sınırlayın ve mümkünse adamakıllı bırakın.

9. Ceset kitle indeksini koruyun

Kalp hastalığına niçin olabilecek şeker hastalığı gibi hastalıklardan sakınmak için kilonuzu teftiş aşağı tutun.

10. Dinç kalp kontrollerinize erken başlayın

Bütün kadınlar 20 yaşından itibaren kalp hastalığı taramasından geçirilmelidir. Hem kolesterol, tansiyon ve şeker hastalığı taraması yaptırmalıdırlar.

Manâlı olan, bir yürek hastalığının dünyanın sonu anlamına gelmediğini kabul etmektir. Kalp rahatsızlıkları, hareketsiz bir yaşam tarzı değil, tatmin edici egzersiz, uyku, dinlenme, ruhsal sıhhat, doğru gıda ürünleriyle beslenme ve ilişkilerde sağlıklı hayat ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kalp-sagligini-korumanin-10-altin-kurali.html