ABONE OL

Sonbahar, hoş renkler, kokular ve aşk getirir. Ne yazık fakat, bununla beraber kuru, çatlamış dudaklar anlamına da gelebilir. Yaz mevsiminden sonbahara geçerken, nem manâlı ölçüde düşer ve dudaklarımıza ve cildimize zarar verir. İç mekan ısıtıcılar keza atmosferdeki nemi uzaklaştırabilir ve cildi daha da kurutabilir.

Ama ev yapımı bir dudak balsamı ile dudaklarınızı ölü cilt hücrelerinden ayırıp ve çatlamış dudakları dolgunlaştırmak ve korumak için lüzum duyulan nemi sağlayabilirsiniz!

Ev yapımı tarçınlı dudak dolgunlaştırıcı balsam

Konut yapımı tarçınlı dudak dolgunlaştırıcı balsam

Tarçın çok nefis bir güz tadı ve kokusudur. Dudak balsamlarına eklendiğinde dudakları dolduran bir ısınma şehvetli yaratır.

Zinde antioksidanlar ve polifenollerle dolu olan tarçın, hasarlı dokuyu onarma yeteneğine de sahiptir.

Malzemeler

Malzemeler

4 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, 1-1/2 yemek kaşığı balmumu peleti, 2–3 E vitamini kapsülü, 3/4 yemek kaşığı bal, 15 damla tarçın yağı.

Hindistan cevizi yağı ve balmumunu ikisi de en ince ayrıntısına kadar eriyene kadar karıştırın. Ateşten alın, arkasından E vitamini (kapsülleri delin ve sıkın), bal ve uçucu yağ ekleyin.

Ürün katılaşmaya başlayana dek takriben 5-10 dakika kadar bekleyin. Tarçın dudaklarınızı dolgunlaştırırken, hindistancevizi yağı ve E vitamini dudaklarınızı nemli ve dinç tutacaktır.

Dolgunlaştırıcı dudak balsamınızın daha sıkı bir kıvama sahip olmasını tercih ederseniz balmumu miktarını artırabilir ve hindistancevizi yağını azaltabilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr