Alanında Uzman Fizyoterapist eşliğinde tedavi protokolü belirlenir ve uygulanır.

Pilates, bütün dünyada kabul gördüğü üzere fizik çare temelli olarak bir rehabilitasyon yöntemidir. Adale ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri alıkoymak için koruyucu olarak uygulanabileceği gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemlerin (bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz, lordoz gibi) hekim ve fizyoterapistlerin tedavileri gerisinde tedaviyi destekleyici ve baştan etmesini durdurmak amaçlı uygulanabilmektedir.

Pilates, postür bozukluklarını da düzeltmeye muavin olan egzersizleri içermektedir. Kas kuvvetini arttırmaya muavin olurken, bununla beraber esnekliği, dengeyi ,koordinasyonu ,nefes kontrolü ve cisim farkındalığını da geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Jurnal hayattaki çeşitli koşullar (iş durumu, konut işleri… gibi) gövde şeklinde deformasyonlara niçin olmaktadır. Vücut postürü bozulmakla beraber kaslar kuvvetini, esnekliğini yitirmektedir. Klinik pilateste her hasta kişiye özel olarak, tanısına yerinde hazırlanmış alıştırma planına tarafından çalıştırılır.

Bel fıtığı, boyun fıtığı, omurga eğriliği (skolyoz), kifoz(kamburluk), boyun düzleşmesi, kronik kas spazmları, dejeneratif eklem ağrıları, fibromiyalji, osteoporoz, gövde ağrıları-kramplar, omuz, kalça ve diz patalojileri pilatesin avantaj sağladığı alanlardan yalnızca birkaçıdır. Pilatesin geniş hareket yelpazesi, kişiye uygun birçok özel modifikasyonu ve hareket varyasyonu barındırdığından yaş, yükseklik, kilo, cinsiyet ayrımı olmaksızın cümbür cemaat tarafından uygulanabilir. Kişi hayatı her tarafında spor yapmamış dahi olsa, Uzman Fizyoterapist ile birebir uygulanacak olan Klinik (Medikal) pilates en tehlikesiz ve konforlu çalışma yöntemi olacaktır.

Hastalık yoktur, hasta vardır. Her rahatsızlık herkeste ayrı seyreder ve bu sebeple çalışma programının ‘kişisel’ olması gerektiğini vurgulamaktayız.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr