Kumanya, gezi için hazırlanan yiyeceklerin tümüne verilen isimlerdir.

Kumanya Nedir?

Kumanya herkesin çok duyduğu lakin anlamı cümbür cemaat göre meçhul bir kelimedir. Kumanyanın anlamı halk kadar araştırılarak bu konu hakkında veri sahibi olmaya çalışıyor. İnsanlar herhangi bir yolculuğa çıkacağı zaman gıda ihtiyaçlarını hazırlar ve yanlarına alır.

Hazırladıkları bu yiyeceklere bir isim verilir. Kumanya kelimesi bu hazırlanan yemekler için kullanılan bir kelimedir. Kişiler özellikle uzun yollarda yanlarına tüketebilecekleri bazı yiyecekler alır. Bu yiyecekler kısaca kumanya olarak adlandırılıyor.

Kumanyalar oldukça ayrıntılı hazırlanan paketlerdir. Fakat bu paketlerin içerisine koyulacak olan ürünler bazen kişilerin tercihlerine göre değişebiliyor. Kumanya son derece ahenkli bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Çok artı ürün koyulamayacağı için çoğunlukla faydalı olacak ürünlerin koyulması tercih edilir. İnsanlara yolculukta yardımsever olan bu kumanyalar farkı şekillerde hazırlanabilir.

Kumanya İçerisinde Ne Olur?

Kumanyanın ne olduğu değin içerisine ne konulduğu da merak edilen bir konudur. Kumanya hazırlanırken içerisine nelerin koyulduğu insanların merak ettiği bir konu oluyor. Kumanya içerisine genel olarak basit tüketilebilen ve kolay bozulmayacak gıdalar koyulur. Özellikle insanların esas ihtiyacı olan su, mutlaka kumanya içerisine eklenir. Bunun yanı sıra, çok yer kaplamayan ve ufak gıdalar seçim edilmelidir.

Her gıdadan belirli miktarlarda eklenmesi de önemli bir konu oluyor. Fazla koyulması durumunda diğer ürünlere yer kalmayacağı için, bambaşka çeşitlerde mahsul yerini belirlemek kuvvet olabiliyor. Kumanya paketleri hazırlanırken tekrar tekrar ürünlerin fazla fazla yer kaplamamasına uyarı edilmelidir. Huysuz taktirde ürünlerin çeşitleri azalacak ve çok lüzumlu olan gıdalara yer kalmayacaktır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kumanya-nedir-kumanya-icerisinde-neler-olur-6441687