Kuskus, özellikleri salataları lezzetlendiren en faydalı besinlerden biridir. Doğal el işi kuskuslar beslenme değeri yüksek gıdalar arasında yer alır. Kuskus nedir sorusu hakkında data sahibi edinmek isteyen kişiler için küçük boncuk şeklindeki makarna olarak bilinmektedir. Doyurucu olması ile bilinen kuskus içeriği epeyce basit ürünlerden oluşmaktadır.

Kuskus Nedir?

Boncuk makarna şeklinde de adlandırılan kuskus, salata ve çorbalarda almak üzere öyle çok yemek yemek tarifinde kullanılmaktadır. Hamurdan yapılan kuskusun bambaşka sebzeli çeşitleri de bulunmaktadır.

El Yapımı olduğu gibi bununla beraber hazır paket halinde de satılmaktadır. Kendi evinde adamakıllı doğal kuskus yerine getirmek isteyen kişiler basit kuskus tarifi ile istediği kuskusu elde etmektedir. İçerik bakımından makarnaya benzer lakin makarnadan epeyce farklı olan kuskus bir çeşit hamur işidir.

Kuskusun İçerisinde Ne Vardır?

El Yapımı kuskus sıralamak isteyen kişiler makarnadan farklı olarak en temiz ve doğal tarife ulaşmaktadır. İçerisinde yer alan malzemeler;

İnce bulgur

Süt

Su

Un

Tuz

Yumurta

Her evde bulunan kuskus malzemeleri ile kuskus aranje etmek oldukça basit. Derin bir kap içerisine alınan malzemelerin karıştırılması ve minik parçalara bölünmesi ile kuskus yapımı gerçekleşmektedir. Iyice doğal hiçbir katkı maddesi bulunmayan bu kuskuslar hem salatalarda hem de çorbalarda kullanıma hazır ayla getirilmektedir. Lezzeti ile damakta tadını bırakan kuskus bilhassa aperatif ve soğuk salataların vazgeçilmez besinlerinden biri olarak tercih edilmektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kuskus-nedir-kuskusun-icerisinde-ne-vardir-6441693