Çizgili dudaklar yüz ifadesini etkiliyor

Buruşuk ve orantılı dudak yapısına sahip edinmek geçmişte olduğu gibi günümüzde de çekiciliğin sembollerinden biri. Dudak dolguları, en çok yapısal olarak ince dudak yapısına sahip bireylerde yüz estetiğini bitirmek, bazı hastalarda da yaşa emrindeki mimik hareketlerinin neden olduğu kırışıklıkları gidermek için sık sık uygulanan klinik işlemler aralarında yer alıyor. Orantılı ve astarlı dudaklara sahip elde etmek isteyen bireylerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Oysa bazı hastalara sadece dudak dolgusu uygulaması yapıldığında estetik olarak tatminkar sonuçlar edinmek muhtemel olamayabiliyor. Dudak hacminde artış isteyen oysa yüksek miktarda dolgu kullanılarak yapay bir görünüş istemeyen hastalara yapılan lip lift işlemi, doğal çözüm olması nedeniyle birkaç yıldır gitgide artan bir popülariteye sahip oluyor.

Hacim kaybı yaşamış dudaklara dolgu yapılıyor

Yaşlanma sebebiyle dudak biçiminde değişimler ve renk solgunlukları gibi gözle görülebilir farklılıklar oluşabiliyor. Zamanla hacim kaybı yaşayan dudaklara ise dışardan müdahale yapılma ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Yapı olarak ince dudaklara sahip olan kadınların yanına, nemini ve rengini kaybetmiş dudaklar için de dolgular oldukça güzel bir çözüm olabiliyor. Dişiliğin simgesi olarak değerlendirilen dudaklarda oluşan astarlı görünümü de tekrar dolgular doğruca tedavi etmek mümkün oluyor.

Lip Lifting nedir?

Yaşa bağlı olarak ya da hatalı ve tekrarlayan dolgu uygulamaları sonrasında, üstteki dudak ile burun arasındaki filtrum denilen bölgede uzatma oluşan hastalarda bu alanın kısaltılması ve dudak kırmızı bölgesinin daha yukarıya taşınması ile işlemine Lip Lift uygulaması adı veriliyor.

Yüzün yatay planda üçe bölünmesiyle daha aşağı 1/3’lük kısımda üstteki dudak ile burun arasındaki mesafenin, daha alçak dudak-çene ucu arasındaki mesafeye 1-1.618 oranında olması alt yüz bölgesi için altın oran olarak tanımlanıyor. Estetik olarak bu orana sahip almak isteyen hastalarda lip lift işlemi çoğu kez başvurulan yöntemlerden bir adam başına olarak değerlendiriliyor.

Lip lifting ideal gülüşü destekliyor

Üst dudağı olması gerekenden daha uzun olan kişilerin gülümserken dişlerinin görünmemesi ideal yüz ifadesinden mahrum kalmalarına niçin olabiliyor. Lip lifting işlemi ise bu hastalarda da daimi bir çözüm sağladığı için epeyce popüler ülkü geliyor.

İşlem süresi; 35 dakika

Anestezi şekli; Yerel anestezi

İyileşme süresi; Jurnal hayata anında dönülebilirken, dikişler 7. günde alınıyor.

İlk bir hafta fazla mimikten sakınmak ve yüzüstü yatmamak tavsiye ediliyor.

İşlemin kalıcılığı: Kalıcı bir yöntemdir ve üst dudakta yer çekimi etkisi ile yeniden uzama oluşması için fazla uzun yıllar geçmesi gereklidir.

Lip lifting sonrasında dolgu işlemi uygulanabilir

Lip lifting operasyonlarında üstteki dudak ve burnun birleştiği alanda burnun altından yapılan kesi ile pozitif olarak değerlendirilen deri dokusu çıkarılıyor. Katlar halinde kapatılan kesideki dikişler cilt içine yerleştiriliyor. Cilt kenarları kesiyi göstermemek için hizalandıktan sonradan ise cupid yayı olarak adlandırılan dudağın üstündeki tepe noktaları şekillendiriliyor. Dudak dolgunlaştırma ve lip lifting işlemleri birlikte gerçekleştirilebiliyor. Daha astarlı dudaklara sahip edinmek isteyenlere bu işlemden sonra dolgu işlemi de uygulanabiliyor.

Yaş sınırı bulunmuyor

18 yaşın üzerindeki herkese yapılabilen işlemler, yaş ile birlikte sarkan dudakları derlemek ya da yüzde oluşan mutsuz ifadeyi gidermek nedeniyle tercih ediliyor. Çünkü yaşlanma belirtileri başlayan kişilerde üstteki dudak ve burun arasındaki mesafe yer çekimi etkisiyle genişleyebiliyor. Hem dudaklar anemik ve doku kaybına uğramış gibi görülebiliyor. Tüm bu etkileri eksilmek için lip lifting ve dudak dolgusu işlemlerini bir arada yapmak sıklıkla öneriliyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr