Bu sene öz bakımını ihmal etme

Bu yıl farklı olacak ve kendimize bakmaya süre ayırmak daha kayda değer hale geliyor. Kimileri için öz bakım, güvendiğin bir profesyonele terapiye gitmek, yeni insanlarla tanışmak ve arkadaş almak anlamına geliyor.Kimileri ise daha içedönük bir yaklaşım benimseyerek meditasyon yapıyor, uykularını almaya özen gösteriyor veya günlük tutuyorlar. Hangi bireysel gelişim yöntemini seçtiğin fark etmez; bu uygulamalar, sağlıklı alışkanlıklar edinmene asistan olabilir. Fitwell Bireysel Alıştırma Koçun uygulaması ile profesyonel koçlarla çalışma yapabilirsin. Meditopia: Meditasyon App ile günlük hayatın içinde karşılaştığımız konularla ilgili farklı pek fazla meditasyona ulaşabilir ve stresten uzaklaşabilirsin. WaterMinder ile gün içinde su içmeyi unutmamayı sağlayabilir, Sleep Cycle- Sleep Tracker ile uyku düzeninizi kontrol edebilirsiniz.

Formda kal ve esnekliğini artır

Evde daha fazla kaldığımız bu dönemde çalışma ve elastikiyet uygulamalı tartı kazanıyor. Glo, Yoga Studio, Asana Rebel:Get in Shape gibi gözde uygulamalarını kullanarak duruşunu iyileştirebilir ve esnekliğini artırabilirsin. Keza kendine en yerinde fitness planını ularak evde egzersizlerini aksatmadan kuvvetli kalabilirsin. Yüksek şiddetli kesik kesik antrenmanlar ile yürek atışını yükselterek daha süratli kalori yakmak istiyorsan 7 Minute Workout- Seven ya da Nike Training Club uygulamalarını kullanabilirsin. 5K Runner: Couch to 5K Trainer ile koşuya daha basit başlayabilir ve aşamalı olarak hız ve mesafeni ayarlayabilirsin. Hem zihinsel ayrıca de maddi bir disiplin olan yogaya başlamayı düşünüyorsan Yoga Studio: Mind & Body uygulamasını deneyebilirsin.

Yeni alışkanlıklar edin

Bu yıl bundan böyle o defalarca istediğin yeni alışkanlıkları edinmenin bütün zamanı. Daha ahenkli beslemek, her gece 10 dakika kitap okumak mı istiyorsun? İyi alışılmışlık almak için motivasyon gerekir, başlatmak ve devam ettirmek için bu uygulamalar sana muavin olabilir. StepsApp Adım Sayar ile o hayalini kurduğun günde 10 bin adımı atabilir, Done: A Simple Habit Tracker ile hedeflerini belirleyerek dinç rutinlerle istediğin alışkanlıkları hayatına sokabilirsin. Kwit ile bu sene bundan böyle sigarayı bırakabilir, Blinkist ile her gün 15 dakika ayırarak istediğin kitabın özetini okuyabilir ve Punkt: One sentence journal ile bundan böyle yazmaya başlayabilirsin.

2021 için 21 uygulama

2021 senesini mümkün olduğu değin fazla neşe, heyecan ve yeni deneyimlerle doldurmaya asistan olacak bu uygulamalardan oluşan seçki ile yeni bir hobi edinebilir, uzaktaki dostlarınla bağlantı kurabilir ya da koltuğundan bile kalkmadan hakiki dünyadan kaçmanın bir yolunu bulabilirsin.

2021’de küçük işletmeni büyüt

Başarılarla doymuş bir yıl seni bekliyor. Bu uygulamaları kullanarak meslek stratejilerini gözden geçirebilir, başarılı bir pazarlama planı yapabilir, daha iyi bir idareci olabilirsin. Weebly şık şablonlarla kendi websiteni kurabilmen için zorunlu araçları sunarken, Microsoft To Do uygulaması planlarını ve teslim edilmesi gerekenleri izlemeni sağlıyor. Canva uygulaması ile şık logo tasarımları yapabilir, Shopify ile işletmenizi istediğiniz yerden yönetebilirsiniz.

Sanattan uzaktan kalma

Geçen yıl eskisi değin müze ve galeri gezememiş olabilir fakat bu sene koltuğunuzda rahatça oturarak mobil cihazınız ile Türkiye’nin birbirinden kıymetli müzelerini rehber eşliğinde gezer gibi detaylı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Sanal Müze uygulaması onlarca müzeyi benzer platformda topluyor. Hem kabiliyetli sanatçılar keşfetmek ve sanat tarihi hakkında daha pozitif bilgi almak isteyenler Daily Art uygulaması ile ilham veren bir sanat eserini dilediğin vakit inceleyebilirsin.

Ayrıca hedeflerine ulaşmanı sağlayacak bambaşka uygulamaları keşfetmek için App Store uygulamalar sekmesinde ayrı kategorileri inceleyebilirsin.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/2021-icin-21-uygulama-6415839