Genel Olarak menstrüasyon nedir gibi soruların sahibi yeni ergenliğe girmiş kadınlar olmaktadır. Ama bu tarz soruları erkek bireylerin de aklına geldiği araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.

 Menstrüasyon Nedir? 

 Bireylerin sağlıklı bir hayat sürdüre bilmesi için vücutlarında bazı değişimlerin meydana geldiği bilinmektedir. Erkekler için çoğunlukla ergenlik yollarında ses kalınlaşması boy uzaması ve sakal çıkması olarak görülebilir. Kadınlar için bu koşul ise aynı olarak fiziksel değişimlere niçin olur. Ergenliğin ilk belirtisi olarak kadınlar ve erkeklerde ortak olarak genital bölgelerde meydana gelen kıllanmalardır.

 Erkekleler ve bazı kızlarda bu kıllanmalar yüzün dağıtılmış yerlerinde de görülebilmektedir. Lakin erkelerden farklı olarak her ay düzenli, olarak gerçekleşen ve epeyce normal olan bir döngüye de kadınlar girmektedir. Bu döngü halk arasında ya başı veya adet döngüsü gibi isimler almaktadır. Lakin tıp dilinde daha fazla menstrüal döngü olarak bilinmektedir. Bu menstrüal döngü evresi özet olarak şöyledir. Kadınlar her ay vücutlarında bir adet veya iki adet yumurta bulundurduğunu düşünelim.

 Eğer bu y8umurtada döllenme işlemi, meydana gelmez ise bayan doğal olarak bu ölü yumurtayı vücuttan atması gerekir. Çünkü sağlıklı ve yerinde üreme imkânının meydana gelmesi için kadınlarda menstrüal döngü işleminin epeyce uyumlu olması gerekmektedir.

 Çünkü gecikme veya erken menstrüal döngü olması durumdan bireylerde bir takım sağlık durumu sorunlara baş göstermektedir. bu nedenle bireylerin en yakın sağlık durumu kuruluşu ile irtibat halinde olmasında fayda vardır. menstrüal döngü gecikmesi hamilelikten öteki birçok hastalığın belirtisine dek muhabere etmektedir.

 Menstrüasyon Döngüsü (menstrüal döngü) Evreleri Nelerdir? 

 Menstrüal döngü isminden de anlaşılacağı gibi bir dizi reaksiyon sonucunda meydana gelmektedir. Yani bireylerin vücudundan dışarı atılan yumurtanın ansızın bire atılmadığı bilinmektedir. Çünkü bireylerin genel olarak bir takım evreler sonucunda adet işlemi gerçekleşir.

 İlk olarak menstrüal döngü evresinde döllenen yumurta en ufak insan canlı birimi olan zigot evresine geçer. Devamında onun bir tık daha büyüğü olan ve ilk organların olduğu cenin evresi meydana kazanç. Bu aşamadan sonra takriben 9b ay boyunca menstrüal döngü işlemi devam etmektedir. Sağlıklı menstrüal döngü için doktorunuza danışınız.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/menstruasyon-nedir-menstruasyon-dongusu-menstrual-dongu-evreleri-nelerdir-6436009