1. Limon ABONE OL

1. Limon

Limon, metabolizmanızı hız yapmak için bir besin kaynağıdır. Karaciğerinizi detoksifiye etmeye ve sindirim sistemini temizlemeye tezgâhtar olur.

Limonda yer alan enzimler ve C vitamini, toksinleri vücuttan atık olarak atılan bileşiklere dönüştürerek vücuttan atmaya yardımcı olur. Bu sonuçta metabolik fonksiyonunuzu iyileştirmenize muavin olur.

Metabolizmanızı hızlandırmak için ½ limonun suyunu bir kadeh ılık suda sıkın ve sabahları her gün aç karnına için. Yemeğinize lezzet katmak ve sağlık durumu açısından faydalarını elde etmek için alışılagelmiş diyetinize limon da ekleyebilirsiniz.

2. Yeşil Çay

2. Yeşil Akarsu

Metabolizma hızlandırıcılardan bahsederken yeşil çayı atlamak olmaz. Antioksidanlar ve polifenollerle yüklü yeşil dere, vücudunuzun metabolik aktivitesini iyileştirmeye asistan olur.

1999 tarihli bir araştırma, yeşil çayın termojenik özelliklere sahip olduğunu ve kafein içeriği ile açıklananın ötesinde yağ oksidasyonunu teşvik ettiğini bildiriyor.

Yeşil çay çerisindeki kafein ve kateşin formundaki antioksidanlar, enerji tüketimini artırmaya muavin olur ve kilo verme sırasında mevcut olan metabolik hızdaki düşüşü engeller.

3. Acı Biber

3. Acı Biber

Biber, vücudunuzun metabolik hızı üstünde olumlu etkisi olan ve kapsaisin olarak aşina bir alaşım içerir. Kapsaisin, hücrelerin enerjiyi ısıya dönüştürmesine tezgâhtar olan termojenik özelliklere sahiptir.

2008 tarihli bir çalışma, kapsaisinin gövde ısısını ve metabolizmayı artıran termojenezdeki artışla ilişkili olduğunu bildirmektedir.

2.56 miligram (mg) dek kapsaisinin vücuttaki yağ oksidasyonunu teşvik etmeye asistan olduğu bilinmektedir.

4. Greyfurt

4. Greyfurt

Greyfurt, metabolik sisteminizin işlevini iyileştirmeye muavin olan C vitamini açısından zengindir. C vitamini, yağ metabolizmasını düzenler ve yağ yakmaya tezgâhtar olur.

Greyfurtlar ayrıca metabolizma için zorunlu olan mükemmel antioksidan özelliklere sahip bir flavonoid olan naringenin içerir. Naringenin, kandaki insülin seviyelerini düşürmeye asistan olur. Bu da dengeli kan şekeri seviyelerine ve gelişmiş metabolizmaya yol açar.

2006 tarihli bir araştırma, diyetlerine greyfurt, greyfurt suyu ve greyfurt kapsülleri dahil eden obez şahısların farklı seviyelerde manâlı kilo kaybı yaşadığını göstermektedir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr