Muhabbet kuşları genellikle 17 cm boylarında ve yeşil ile mavi renklere sahip dostlarımızdır. Muhabbet kuşu aksesuarları aralarında zil, ayna, salıncak ve tırmanma oyuncakları yer almaktadır.

 Muhabbet Kuşu Aksesuarları Nelerdir?

 Muhabbet kuşu satın alımı ardından kişiler başlangıçta kuş için en dürüst kafes arayışına giriyor. çoğunlukla ufak bir boyutlu kafesin muhabbet kuşuna yeterli olacağı düşünülmektedir. Fakat muhabbet kuşları çoğunlukla kafes içerisinde bakımlı olmayı ve ahenkli olarak takla atmayı seven canlılardır. Buna kadar kafesin orta ve evinizin alanına yerinde olursa büyük boyutlu olması nasihat edilir.

 Merak edilen bir diğer konu ise muhabbet kuş kafeslerinin ana aksesuarları nelerdir konusudur. Muhabbet kuşu kafes içerisindeki aksesuarların başında ayna, kafes salıncağı, tırmanma aparatı, çiğneme ya da kemirme oyuncağı, zil gelmektedir.

 Kafeste Olması Gerekenler

 Bilhassa çocuklu aileler göre büyük ilgi duyulan muhabbet kuşları, ev içinde yaydıkları fazla enerji ile çocuklara hayvan sevgisini aşılamayı başarıyor. Fakat muhabbet kuşu ile bir kafes satın alarak, dostlarımıza olan görevimiz burada bitmemektedir. Seçilen kafesten, özel yeme ve kafes içerisindeki malzeme ile oyuncakların seçimi epeyce önemlidir. Muhabbet kuşları genellikle hareketli ve bir o kadarda oynamayı seven canlılardır. böylece kafes içerisinde olması gereken malzemeler listesinin başında zil gelmektedir. Kafes içindeki olması gereken diğer malzemeler şunlardır:

 - Zil

 - Ayna

 - Tırmanma Aparatları

 - Çiğneme ve Kemirme Oyuncağı

 - Kafes Salıncağı

 Muhabbet Kuşları Ne Tür Oyuncak Sever?

 Evin bir neşesi ve yakın dostlarımız olan canlılardan birisi de muhabbet kuşlarıdır. Muhabbet kuşlarının bizlerinden dilinden ne kadar iyi anladığı bilinse de bizim onların dilinden tamamen anladığımız böylece söylenemez. Özellikle ilk önce muhabbet kuşu satın almış olan kişiler, kuşların hangi mama ile beslendiği ve ne cins oyuncakları sevdikleri hakkında öyle bilgisi bulunmamaktadır.

 Muhabbet kuşlarının en fazla sevdiği oyunların başında aynalar gelmektedir. Muhabbet kuşları özel aparatlı ayna aleyhinde saatlerce kendisine bakarak konuşmaya bayılır. bu nedenle ayna mutlaka olması gereken oyuncaklar arasında bulunmaktadır. başkaca zil, tırmanma oyuncağı ve salıncaklar muhabbet kuşlarının sevdiği oyuncak türleridir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/muhabbet-kusu-aksesuarlari-nelerdir-kafeste-mutlaka-olmasi-gerekenler-6472769