Polarize en genel anlamıyla, güneşten gelen zararlı ışınları yüksek oranda emen bir katman olarak açıklama edilebilir.

Polarize Ne Çağrıda Bulunmak?

Güneş gözlüğü edinmek isteyen kimselerin gözlük camlarını polarize olarak seçim etmeleri önerilir. Çünkü polarize camlar zararlı güneş ışınlarının göze gelerek göz sağlığını etkilemesinin önüne geçerler.

Polarize camlı gözlükler her türlü dilekçe için uygun ayrı model ve renk seçenekleriyle üretilirler. Günlük hayatta kullanımı oldukça manâlı olan polarize camlı gözlükler, yansımalı bir yüzeye düşey konumda tutulduklarında gözlük camında kararma ya da renk değişim meydana gelen gözlüklerdir. bu nedenle bir gözlüğün polarize cama sahip olup olmadığını kavramak son derece kolaydır.

Gözlüklerde Polarize Cam Ne Anlayış Kazanç?

Polarize sırça 1940'lı yıllardan beri gözlük sektöründe yaygın olarak kullanılan bir film tabakasıdır. Göz sağlığının korunmasında ve güneşten yeryüzüne gelerek cisimlerden ve nesnelerden göze yansıyan zararlı ışınları kesmekte oldukça etkilidir. Göz sağlığını korumak için üretilen polarize camlı gözlükler zararlı ışınların büyük çoğunluğunu keserek kullanıcılara net bir gösterme sağlarlar. Yansımanın kesilmesi görüşte netlik kazanılmasında etkilidir.

Polarize gözlük camları sadece güneş ışınlarından korumakla kalmaz bununla beraber yüzeylerden yansıyan ve görüşü bozan ışınları da keser. Buzlu yüzeylerdeki ve sulak alanlardaki ışığın yansımasını filtreleyerek görüşte netlik sağlarlar. İleriki zamanlarda göz bozukluğu sorunlarından korunmakta da etkin olan polarize camlı gözlükler her an kullanılabilirler.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/polarize-ne-demek-gozluklerde-polarize-cam-ne-anlama-gelir-6440292