Günümüzde birçok insanda görülebilir hale gelen reflü toplumda geğirme problemiyle çoğu süre zor durumda bırakabiliyor. Bu kapsamda reflü tedavisinde başlangıçta midenin boşalması gerektiğini bildiren Kardiyoloji Uzmanı Hamit Çelik, ''Mide boşaltımı yavaşsa, mide büyümüşse, bağırsakta ve mide de oluşan bakteriler ve artı asit salınımı hastaların geğirmesine sebep oluyor. Bu yüzden hastalar rezil olurum düşüncesiyle toplum içerisinden sıyrılıyor. Toplumdan sıyrılan hastalar kimi süre ilaç tedavisi uygulamak istemiyor. Oysa mide rahatsızlıklarında birincil yapılması gereken adım midenin boşaltılmasını sağlamak. Bu yüzden hastalara 60 gün her tarafında uyguladığımız su diyeti, midenin dinlenmesini ve yenilenmesini sağlıyor'' diye belirtti.

60 günde ilaçsız tedavi edilebiliyor

Reflü hastalarda yemek borusunda, iltihap, darlık, kanama gibi afiyet sorunlarıyla önemli problemlere yol açabiliyor. Geliştirilen çalışmalarlar artık ilaçsız tedavi yöntemi ile 60 günde midenin yenilendiğini belirten Bilirkişi Dr. Hamit Çelik, ''Mide rahatsızlığı olan kişiler kimi süre hap tedavisini seçim etmiyor. Dolayısıyla kişisel planlama zarfında hastalara önerdiğim su diyeti ile ilaçsız bir şekilde reflüyü çare ediyoruz. Bu diyette reflü hastalarında çiğneyebilecekleri hiçbir besini vermiyorum. Bu yüzden hastanın susadığı dek su ve yanına bal tüketmesi gerekiyor. Dolayısıyla mide de herhangi bir bere oluşumunun da önüne geçmiş oluyoruz ve mide 1 ay zaman ile dinlenmiş oluyor. Bu Vesile Ile midede ama yaralar çare edilirken, reflü, ülser, gastrit gibi problemlerde ortadan kalkıyor'' diye belirtti.

Dengelenmiş, düzenli ve sağlıklı beslemek koşul

Reflü tedavisi görebilen hastaların yaşam tarzlarını ve besin düzenlerini değiştirmesi gerektiğini belirten Dr. Hamit Çelik, ''Reflü rahatsızlığı olan hasta, şişman ise mutlaka artı kilolarından kurtulması gerekir. Bilhassa obezite reflüyü tetikler. Asitli gıda (portakal, limon vb.) ve içecekler tüketilmemesi gerekirken baharattan da uzak durulması gerekir. Hem yatmadan en düşük 2 saat önce beslenme elde etmek dürüst değildir. Çünkü gece yenilen yemekler mide basıncısını yükselterek reflü şikayetini de arttırır. Bu yüzden dengelenmiş, sağlıklı ve düzenli beslenme rutini ile reflüyü yenebilmek mümkün'' dedi.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/reflu-tedavisinde-ilacsiz-yontem.html