Sabahları uyandıktan sonradan görülen bulantı, önemli hastalıkların habercisi olabilir. Bazı uzmanlar; sabahları mide bulantısının yürek krizine sebep olabileceğini belirtmektedir. bununla beraber mide bulantısının şiddetli olduğu takdirde uykusuzluk problemlerinin yaşandığı söylenebilir. Mide bulantısı bir rahatsızlık olmamakla birlikte hastalıkların belirtisidir.

 Sabahları Mide Bulantısı Niçin Olur?

 Sabahları meydana gelen mide bulantısı, bir hastalığın habercisi olabilir. Sabahları meydana gelen mide bulantısının sebepleri aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

 - Stres kaynaklı duygu değişimleri,

 - Alkol uygulamak,

 - Sigara uygulamak,

 - Mide içerisinde yer alan hastalıklar,

 - Migren ağrıları,

 - Migren kaynaklı olmayan baş ağrıları,

 - Kadınlarda adet döneminin yaklaşması ya da adet döneminde olunması,

 - Baş dönmesi,

 - Besin alerjilerinin varlığı,

 - İlaç kullanımıyla gelişen alt etkiler,

 - Mide ülseri,

 - Kafein içerikli içeceklerin çokça tüketilmesi,

 - Soğuk algınlığı ve üşütme,

 - Kulak ile alakalı sorunlar ve hastalıklar,

 - Yüksek ateş,

 - Mide kanserinin varlığı,

 - Gebelik,

 - Bağırsaklarda var olan hastalıklar,

 - Bağırsak kanserinin varlığı,

 - Kötü kokulu bir odada uyuklamak biçiminde sıralanabilir.

 Her gün tekrarlayan sabah bulantılarının varlığı halinde, alanında bilirkişi bir doktora gözükmek, bireyin sağlığı açısından faydalı olacaktır. bununla beraber mide bulantısının neyden kaynaklandığı belirlenerek, ona kadar bir çare verilecektir. Bu şekilde sabahları oluşan mide bulantısından kurtulmak muhtemel olacaktır. Huysuz halde mide bulantısının fazla ciddi hastalıklara neden olabileceği unutulmamalıdır.

 Her Gün Tekrarlayan Sabahtan Bulantısı Nedenleri Nelerdir?

 Sabahları mide bulantısının sebepleri içerisinde; sindirim sisteminin iltihap kapması, aşırı bir şekilde sigara ve alkol tüketmek, migren, yiyecek zehirlenmeleri, ülser, gastrit, hissi çöküntülerin varlığı gibi sebepler yer almaktadır. Her gün tekrarlayan sabahtan bulantısı nedenleri aralarında en önemli sebep, yürek krizi olabilir. Her sabahtan mide bulantısının tekrarlaması, önemli hastalıkların habercisi olabilir.

 Sabahları her gün tekrarlayan sabahtan bulantısı problemini uygulamak adına bir takım metotlar bulunmaktadır. Bunun adına ilk kez uyarı edilmesi gereken şey aç kalmamaktır. Uzun zamanlı özlem ardından mide bulantısının meydana geleceği unutulmamalıdır. Mide bulantısının altında yatan diğer hastalıklar olacağından, alanında uzman bir doktora gözükmek faydalı olacaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/sabahlari-mide-bulantisi-neden-olur-her-gun-tekrarlayan-sabah-bulantisi-nedenleri-nelerdir-6440892