Diş bakımına, hazmı kolaylaştırmasına, kilo vermeye tezgâhtar olmasına vb. çoğu faydasını sıralayabileceğimiz, geçmişi oldukça eskiye dayanan sakızın aşırı çiğnenmesi halinde vücudumuza olumsuz etkileri de mevcut. İşte, dikkatsiz kullanımı halinde sakızın sağlımızı bozan etkileri…

1. Aşırı çiğnemek çene kaslarınızı büyütebilir

Uzmanlar, çok pozitif sakız çiğnerseniz, bu alışkanlığın yüz hatlarınızı tahmin edilemeyecek şekilde değiştirebileceğini söylüyor. Ilave olarak, çiğneme kaslarının fazla kullanımı onları fazla zorlayabilir ve özellikle gençler arasında baş ağrısına niçin olabilir.

2. Naneli sakız sizi abur cubur yemeye özendirme edebilir

Atıştırmadan önce düzenli olarak naneli sakız çiğniyorsanız, muhtemelen daha sonra abur cubur yemeyi seçim edersiniz. En azından 2013 yılında yapılan bir araştırmanın gösterdiği şey bu. Bunun nedeni, sakızdaki mentolün meyvemsi tatlara acılık katması ve bir takım şahısların hamburger ya da cips gibi sağlığa zararlı ve basit erişilebilir alternatiflerle sakızın ağızda kalan tadı bastırmaya çalışabilmesidir.

3. Şekersiz sakız şişkinliğe niçin olabilir

Bunun olmasının 2 olası nedeni vardır. Her şeyden önce çiğnediğinizde karnınızı şişirebilecek havayı da yutarsınız. İkinci niçin ise şekersiz sakız üretiminde yaygın olarak kullanılan şeker alkolleridir. Bu nesil tatlandırıcılar sindirilemez olsalar da, sonsuza dek karnınızda kalmazlar ve bağırsak yolunda yaşamış bakteriler göre fermente edildikten daha sonra bir baloncuğa dönüşebilirler.

4. Yapay tatlandırıcılar bağırsak floranızı değiştirebilir

Şekersiz sakızlar, formda kalmaya çalışan millet arasında oldukça popülerdir. Oysa bir takım çalışmalar aramak böyle sakız suni tatlandırıcılar içeriyorsa, onun sık tüketimi gerçekte obeziteden sorumluluk sahibi bakterilere yardım veriyor. Araştırmacılar, bu nesil sonuçların bireysel olduğunu ve durumdan duruma değişebileceğini belirtmesine rağmen, bizi içgüdülerimizle gitmeye teşvik ediyorlar.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/sakiz-cignemenin-sagliginizi-bozan-4-etkisi.html