Sarımsak özellikle birçok farklı mineral ve vitamin kaynağı barındırması üzerinden epeyce faydalıdır. bununla beraber bağışıklık sistemini kuvvetlendirme noktasında en enerjik ve kişisel kaynaklar arasında yer alır. Kısacası bu konuda sarımsak yağının faydaları saymakla bitmez.

Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Buhar damlatma tekniği kullanılmak suretiyle özel olarak hazırlanan sarımsak yağı, son dönemlerde faydaları ile bir adım öne çıkıyor. Bu doğrultuda özel olarak ayrıştırılma sureti ile hazırlanmış olan sarımsak yağı, çoğu faydası ile günümüzde değerlendirilmektedir.

- Anti bakteriyel ve anti viral özellikleri baştan sona vücudu bütün ayrı bakteri ve dış zararlardan korur.
- Bağışıklık sistemini bilhassa ciddi oranda güçlendirir.
- Sivilce ve akne gibi oluşumların önüne geçer.
- Kanser ile savaşır ve kanser hücrelerinin yayılımını engeller.
- Yüksek kolesterolü düşürürken bununla birlikte dengeler.
- Yüksek tansiyonu dengelemeye muavin olur.
- Yürek ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
- Beyin sağlığını önemli oranda geliştirir.
- Hazımsızlığa ve hem kabızlığa iyi kazanç.
- Kadınlar için kemik sağlığını güçlendirir.
- Saçlarda meydana gelen kaşıntı ve koruma gibi durumların önüne geçer.
- Kulak enfeksiyonuna hafifletirken bununla beraber bunun oluşumunu engeller.
- Alıcı 2 diyabeti denetim altına alma konusunda etkilidir.

Sarımsak Yağı Neye İyi Kazanç?

Sarımsak başlı başına çok kayda değer bir beslenme kaynağı olması ile beraber, özel olarak damıtılmak suretiyle hazır sarımsak yağı da fazla faydalıdır. Bilhassa kalp sağlığı ve kalp riskini korurken, kanseri önleyici bir tesir oluşturur. aynı zamanda saç dökülmesini önleyici bir katkı sağlayarak saç köklerini güçlendirir. En önemli yanı şüphesiz bağışıklık sistemini güçlendirerek, birçok virüs veya bakteri gibi dış etmene aleyhinde koruma sağlamasıdır. Tabii saç ve cilt ile beraber göz sağlığı ile diş sağlığı açısından da önemli olduğunu dile getirmek olası.

Sarımsak Yağının Zararı Var mı?

Sarımsak yağının zararı bulunmasa bile belirli olmamakla beraber bir takım tabi etkileri ön plana çıkıyor. Bilhassa mide ekşimesi, Boğazda ve ağız bölgesinde yanma, kusma, gaz ve mide bulantısı gibi durumlar emrindeki etkileri aralarında yer alıyor. aynı zamanda bilindiği üzere istenmeyen nefes kokusu yaratırken beden kokusu da yaratabilmektedir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr