1-Koşucu Dizi

Koşucu dizi en yaygın spor yaralanması türüdür. Sorun en yaygın olarak koşucular, bisikletçiler, yüzücüler ve aerobik yapan, futbol, basketbol ve voleybol oynayan insanlarda görülür. Dizin aşırı kullanımı, diz ekleminin içindeki kıkırdak ve çevresindeki bağların ve tendonların tahriş olmasına yol açar ve bu da bu sorunlara sebep olur.

2-Diz Yaralanmaları 

Diz yaralanmaları diz üzerine çarpmanın, düşmenin ya da bükülmüş bir diz üzerine düşmenin bir sonucu olabilir. Bunlar futbolcularda en yaygın spor yaralanmasıdır. Bu hasarlar, yaralanmalar diz kemiklerini bir arada tutan bağların ve kıkırdak yapıların zarar görmesidir.

3-Omuz Yaralanması

Bu yaralanmalar başlıca tenis, yüzme ve voleybol gibi sporlar esnasında meydana kazanç. Bu sorunların esas nedeni, rotator manşonun (omuz çevresindeki bir grup tendon ve adale) fazla kullanımına bağlıdır.

4-Ayak Bileği Burkulması

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı bileği burkulmaları seri bir şekilde atlama, koşma veya dönmeyi içeren aktivitelerde yaygın olarak görülür. Bir Takım hareketler, etap bileğinin bükülmesine ve bir tendonun/bağın yırtılmasına yol açabilir.

5-Tenis/Golfçü Dirseği

Tenisçi dirseği, teniste tekrarlanan vuruşlar sebebiyle dirsekte tendon dejenerasyonunu içerir. Bu koşul dirseğin dış tarafında ağrıya neden olur. Golfçü dirseği, ön kol gerilmesinden sorumluluk sahibi kasların yangılanması sebebiyle dirseğin iç tarafını etkiler.

6-Shin Splints

Shin Splints, alt ayak kemiği (tibia) çevresindeki kasların zorlanmasının niçin olduğu tibia çevresindeki ağrı anlamına kazanç. Bunlar başlıca faal olmayan kişilerde çalışmaya başlayıp aktivite yoğunluğunu çok çabuk bir şekilde arttıran sporcularda görülür.

7-Kasık Çekmesi

Bu, bacakların birbirine doğru çekilmesine muavin olan ve uyluğun iç kısmında yer alan keskin sızı ve bazen de şişmeye niçin olan adduktor kaslarının bir gerilimini ifade eder. Bu çoğunlukla koşu esnasında aniden istikamet değişim gibi aktivitelerde olur.

8-Hamstring Zorlanması

Hamstringler uyluk ardındaki bulunan kaslardır. Hamstring gerginliği ya da zorlanması en fazla yetkisiz ısınma veya aşırı takâtsizlik sebebiyle ortaya çıkar.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr