İçerisinde bütün 20 ayrı bitkinin bulunduğu, zayıflamaya muavin olan, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan ve aynı zamanda enerji veren bir bitki çayıdır. Ahali aralarında teff life slim olarakta bilinir. Hirbir süre yüzde 100 zayıflatmaz ama mevcut zayıflama programınızı hızlandırarak süratli bir şekilde kilo vermenize fayda sağlar.

Kullanımı

Kahvaltı yapmadan yarım saat önce tüketilmesin gerekmektedir. Düzenlemek için ise öncelik 1 fincan değin suyu kaynatınız. Ardındaki kaynamış suyun içerisinde bir miktar çaydan atını ve yaklaşık 5 dakika baştan başa demlenmesini bekleyiniz. Demlenme işlemi bittikten sonradan çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz. Çayın genelde aç karnına tüketilmesi nasihat edilmektedir. Gebe kadınların teketmesi yerinde olmadığı gibi kronik bir rahatsızlık sebebiyle ilaç kullananlar da doktorlarına danıştıktan daha sonra kullanmalıdır. Emziren anneler için kesin bir aydan daha sonra başvuru formu serbesttir.

Faydaları nelerdir

Yöresel olarak da zayıflama karşılayan içeriği baştan sona kullanıcılarına dinç etkiler sunmaktadır. Bu olumlu etkiler neticesinde ürünün herhangi bir yan etkisinin ve zararının olmadığı neticelendirilmiştir. Yüksek oranda protein, demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor, C vitamini ve tiamin bulundurmaktadır. Bu bakımdan besin değerleri oldukça yüksek olan teff bitkisi dinç yaşamak isteyenler için en ideal besinlerden biri olmaktadır.

- Kayda Değer bir amino asit oranı yer alan bitki hem glutensiz olmasından ötürü çölyak hastaları göre kullanılabilen bir besindir.

- İçerisindeki besinler baştan sona kansere aleyhinde önemli bir koruyucu gıda kaynağıdır.

- Teff bitkisinin öne meydana çıkan özelliklerinden biri ise kan şekerlerini düzenleyici etkisinin olmasıdır.

- Özellikle şeker hastaları için önemli bir insülin dengeleyicidir.

- Sindirim sistemini düzenlediği, yağ yakımını ve metabolizmayı düzenlediği için zayıflamak nedeniyle sık sık başvurulan bitki örtüsü arasında yer alır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/teff-tohumlu-cay-nedir-1.html