Tütsü prensip defa 1.yy.'da kullanılmaya başlanmış olan kaynağını ise, daha çok dini seremonilerde kullanılması için genel olarak Arabistan’dan ithal edilen aromatik ağaçlardan bölge bir koku çeşididir.

Tütsü Nedir?

Tütsü, çevrenin hoş kokması için veya dini törenlerde kullanılmak üzere kullanılan kokulu bir maddedir. Tütsü, genel olarak Arabistan'dan ithal edilen aromatik ağaçlardan kokusunu alan bir koku çeşididir. Tütsü, kökeni 1. Y.Y.la değin dayanan ve öyle fazla alanda faal bir şekilde kullanılan bir koku çeşididir.

Tütsü Ne İşe Fayda?

Yüzyıllar baştan başa tütsüler böylece fazla ülkede ferahlama, meditasyon, çakra açma, fena kokuları çökme ve bioenerji gibi nedenlerle kullanılmıştır. Tütsü kullanımı, aynı zamanda eski dönemlerde bir çare yöntemi olarak da kullanılmıştır. Yapılan araştırmalara tarafından tıbbın kökeninde dini uygulamalar ve büyünün de olduğunu açıklamıştır.

Tedavilerde sihir, dua ve muskalardan yararlanılmıştır. Tütsülere İslamiyet’ten önce Arap toplumları da kahinlere değişik tedavilerinin yapılması için başvurulmuştur. Çok tanrılı dinlerin ayinlerinde sıkça kullanılan tütsünün vakit geçtikçe dilekçe alanı daha çok genişlemiş ve hayat tarzları, değişen kültürler ve dini inanışlar jurnal kullanımda veya dini mimaride kullanılabilecek özel bir gereklilik ortaya çıkarmıştır. Tek tanrılı ve fazla tanrılı dinlerde tütsü kullanımı ne değin ayrı olsa da bu gelenek gerçekten kültürleri ve dinleri iki taraflı bir kümede buluşur.

Tütsü Çeşitleri Nelerdir?

Tütsü çeşitleri, özel üretim yöntemlerine ve ihtiyaçların farklılığına göre oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Esas tütsü çeşitleri ise, macun, toz, figüratif, kibrit gibi ayrı formlarda bulunur.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/tutsu-nedir-ne-ise-yarar-tutsu-cesitleri-nelerdir-6470766