Hazır giyim ve tekstil sektörünün en önemli ham maddesi olan iplik endüstrisinde etkinlik gösteren üreticiler 18. defa bir araya gelecek. Bütün dünyada yıldızı parlayan hazır giyim ve tekstil sektörü, başarısının gücünü iplik endüstrisinden alıyor. Ilk Kez pamuk olmak üzere ülkemizin iplik endüstrisindeki imal ve ihracat kapasitesi her geçen sene daha da artıyor. Konusunda bölgenin en manâlı fuarlarından biri olan İstanbul İplik Fuarı yükselen Türk tekstil sektörünü dünyanın en büyük üreticileriyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 24-26 Şubat 2022 tarihlerinde bir araya getirecek.

Başarıyla dolu bir fuar

Bir önceki İplik Fuarı, 22 ülkeden 296 işyeri ve işyeri temsilciliği ile 86 ülkeden 8.372 profesyonel ziyaretçiyi 15,250 metrekarelik alanda bir araya getirdi. Fuara Bulgaristan, Cezayir, Fas, Hindistan, Mısır, Özbekistan, Rusya, Tunus, Ukrayna ve Pakistan öncelikle edinmek üzere önemli alım heyetleri geldi. Bu sonuçlardan alınan güçle bu yıl 300'ü geçen iştirakçi firmayla, 10 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde ağırlanması bekleniyor.

Etkili pazarlama kanalları kullanılıyor

İstanbul İplik Fuarı için yurt içinde ve yurt dışarıya kayda değer tanıtım faaliyetleri sürdürülüyor. İstanbul İplik Fuarı ve dijital almak üzere etkili pazarlama kanallarının kullanıldığı fuarda milli, sektörel, lokal yayın kuruluşları ve STK'lerle iş birlikleri yapılıyor. Tüyap'ın 4 ülkede bulunan yurt dışı ofisleri ve 80'i aşkın ülkede yer alan temsilcilik ağı aracılığıyla iplik profesyonelleri fuara ağırlama ediliyor. T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB İstanbul İplik Fuarı katılımcılarına bu yıl de destek veriyor.

Geniş kapsam uyarı çekiyor

Fuarda pamuktan yüne, elastandan akriliğe, ipekten viskona dek binlerce iplik çeşidi, bobin ve makaralar hazırlanmış giyim ve dokuma profesyonellerinin beğenisine sunulacak. İlgililerin çoğu ürün seçeneğini benzer anda görüp inceleyebilecekleri fuar, yeni iş bağlantılarının da kurulduğu bir platform olarak 24-26 Şubat 2022 tarihlerinde karşımıza çıkacak.

Fuarda dijital zenginlik

Tüyap'ın eşsiz olarak tasarladığı ve sunduğu dijital çözümlerle, iştirakçi firmalar ve ziyaretçiler online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya gelecek, görüşme ayarlayabilecek ve iletişimlerini buradan sürdürebilecek. Bu online hizmet baştan sona katılımcılar potansiyel müşterilerinin ve yeni meslek ortaklarının sadece bir tık uzağında olacak. İstanbul İplik Fuarı'nda da kullanılacak olan Business Connect Programı baştan sona 21 Şubat - 4 Mart 2022 tarihinde katılımcılar ve ziyaretçiler, arama ve filtreleme yaparak uygun meslek bağlantılarını bulup istek gönderebilecek, mesajlaşabilecek ve görüşme planı yapabilecek. Platformda eşleşen firmalar 24-26 Şubat 2022 tarihleri aralarında Business Connect üzerinden online ya da yüz yüze görüşme yapabilecek. Fuar sonrası dönemde ise 27 Şubat – 4 Mart 2022 tarihleri arasında firmalar yeni bağlantılar kurmaya ve eşleşmeye devam edebilecek. Fuarın sağladığı bu dijital zenginlik baştan sona, iş bağlantıları artık fuar tarihiyle sınırlı kalmayacak.

Bütün hijyen önlemleri alındı

Sektörün öncüsü Tüyap, düzenlediği her fuarda COVID-19 tedbirlerini özenle uyguluyor. İstanbul İplik Fuarı'nın düzenleneceği Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Tehlikesiz Hizmet Belgesi'ni alan birincil fuar merkezi olma özelliğini taşıyor. Maske, sosyal uzaklık, yoğunluk ölçümü, HES kodu kontrolünün yapılarak bütün hijyen önlemlerinin alındığı İstanbul İplik Fuarı'nda da bu tedbirler doğrultusunda iştirakçi ve ziyaretçiler için bereketli ve tehlikesiz bir fuar ortamı olmaya hazırlanıyor. İstanbul İplik Fuarı, 24 ve 25 Şubat 2022 tarihlerinde 10.00 ile 18.00 aralarında, 26 Şubat 2022 tarihinde ise 10.00'dan 17.00'ye değin ziyarete açık olacak.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/tuyap-istanbul-iplik-fuari-na-hazirlaniyor.html