Özellikle son dönemlerde yaşam çiçeği üstüne çoğu ayrı araştırma gerçekleştiriliyor. Bilhassa manevi açıdan sağladığı enerji ile beraber daha atıl ve stressiz bir hayat karşılayan hayat çiçeği, sembolü üzerinden de değerlendirilmektedir.

 Hayat Çiçeği Faydaları Nelerdir?

 Maneviyatın önemini en iyi şekilde anlatan yaşam çiçeği, günümüzde böylece fazla kişi göre merak ediliyor. Bilhassa tüm farklı dinlerde kullanılan yaşam çiçeği, özünde yaratılışının oluşunu simgeler ve çoğu kayda değer yarar sunar.

 - İnsanın hayatı içerisinde kendi konumunu bulmasına asistan olur.

 - Yeniliklere çok daha basit başlamaya ve alışmaya olanak tanır.

 - İnsanın özü ile iletişim kurmasına yardım verir.

 - Hayat çiçeğinin ışığı insanın yolunu aydınlatır.

 - İnsanın kendini güvende hissetmesine ve kolay bir hayat sürmesini sağlar.

 - Hayat çiçeği sembolü üzerinde bulunduran ve meditasyon yapanlar, hayatta fazla daha manâlı şanslar elde eder.

 - Hayat enerjisini ve başarıları çoğaltır.

 Bu şekilde birçok bambaşka özelliği ve sunduğu faydalar ile günümüzde hayat çiçeği yaygın olarak manevi dünya açısından kullanılır.

 Yaşam Çiçeği Sembolü Neleri Temsilcilik Eder?

 Fiziksel ve manevi alemlerin ortak noktası olarak yaşam çiçeği yaratıcı gücü temsil eder. Özellikle yaşamın mucizelerinin olduğunu ve bir mucizelerin millet için olduğunu dile getirir. Bu konuda çoğu farklı dini barındıran ve iki taraflı şekilde ele alınan çiçeği sembolü, hayatın ölümsüz gücünü ve enerjisini de temsilcilik etmektedir. Daha doğrusu yaşamın mükemmelliğini ele alır ve onu en iyi biçimde temsilcilik etme gücüne sahip olur. İnsanların bu güce tutunmasına takviye verir ve enerjisini arttırır. Günümüzde simge olarak birçok farklı şekilde değerlendirilir ve kullanılır.

 Türkiye'de Yaşam Çiçeği Sembolü Nerelerde Bulunur?

 Türkiye'nin farklı bölgelerinde hayat çiçeği sembolünü simgeleyen birçok ayrı eser bulunmaktadır. Mesela Burdur müzesindeki bir lahit kapağında yer alır. bununla beraber Manisa Müzesi'nde de bir eser üstünde bulunmaktadır.

 Konya'da Hacı Bektaşi Veli Müzesi'nde bir çeşmenin üzerinde rastlamak mümkündür. Hem Efes Antik kentinde de tekrar yaşam çiçeği sembolü ile karşılaşılabilir. Yani yüzlerce hatta binlerce yıla dayanan çok eski kültürü ile beraber, yaşam çiçeği o kadar çok farklı medeniyetten geçmiş bir simgedir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr