1 ABONE OL

Sebze ve meyvelerin bir antioksidan olduğunu vurgulayan Dyt. Aksoylu, “Vitamin ve mineral kaynağıdır, tümü mutluluk verir.

2

Bunların en başında muz geliyor, nar, yazın çilek, ahududu, böğürtlen, kivi de mutlu eder.

3

Meyvelerin vitamin ve mineralinden adet edinmek için mevsiminde tüketmeliyiz.

4

Kefir, yoğurt, ayran gibi probiyotik taşıyan ürünler de kişiyi mutlu eder” dedi.

5Az su içmek de mutsuz ediyor

Az su içmek de mutsuz ediyor

Toplum olarak az su tüketildiğini söyleyen Aksoylu, “Az su tüketimi kişiyi mutsuz eder, çalışma kapasitemizi düşürür. aynı zamanda çok fazla kafein tüketimi de mutsuzluğa neden olur. Kahveyi aşırıya kaçmadan içmeliyiz.

6

Asitli içecekler, meyve suları, çay su grubunda yer almıyor. 100 kilo olan bir kadın günlük 3 litre, erkek ise 3,5 litre su içmeli. 60 kiloda olan bir kadın 1,5-2 litre erkek ise 2-2,5 litre su tüketmeli.

7

Suyu pozitif içmek de zararlı çünkü vücuttaki bir takım mineral dengesini bozuyor.

8

Fazla kafein tüketimi de mutlu olmamıza yol açan minerallerin vücudumuzdan atılmasına neden olur.

9

1 filtre kahve, 2 Türk kahvesi, 2 de nehir içtiğinizde bu günlük kafein ihtiyacınızı karşılıyor" diye konuştu.

10Kakao oranı yüksek olan çikolata yiyebilirsiniz ama...

Kakao oranı yüksek olan çikolata yiyebilirsiniz fakat...

Uyku düzeninin kişinin psikolojisini etkilediğini bildiren Dyt. Aksoylu, “İçinde serotonin olan gıdalar bizi mutlu eder. Yeterli ve dengeli besin bizi mutluluğa götürecek en manâlı unsurdur.

11

Makarna, tatlı, çikolata yemeği çok seviyoruz bunları dengeli tüketirsek zarar vermezler. Fakat şekerli gıdaları yüksek miktarda yersek mutsuz oluruz.

12

Kakao oranı yüksek olan çikolata yerseniz mutlu olursunuz ama fazla tüketirseniz mutsuz olursunuz” ifadelerini kullandı.

13Yeşil yaprakları sebzeler depresyonun ilacı

Yeşil yaprakları sebzeler depresyonun ilacı

Ispanakta depresyonu hafifleten ve yorgunluğu azaltan folik asit bulunduğunu anlatan Dyt. Aksoylu, “Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar, pırasa, kırmızı lahana, semiz otu tüketin.

14

Kuru yemiş de yiyebiliriz ama dengelenmiş olmalıyız çünkü kalorisi yüksek. Ceviz omaga-3 kaynağı, bağışıklığı güçlendirir. Hindi eti ve yulaf da yenmeli” diye konuştu.

15Simit ve poğaçanın yanında peynir ve yumurta yiyin

Simit ve poğaçanın yanına peynir ve yumurta yiyin

Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin bağışıklığı sistemini zayıflattığını aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Sabah simit ya da poğaça yediyseniz yanında peynir ve yumurta ekleyin.

16

Öğlen de sebze tüketin; böyle dengelersek hem sağlığımız bozulmaz ayrıca de zararsız olduğu için mutsuzluğun önüne geçilir.

17

Yumurta en elzem besin kaynaklarımızdan biridir, her sabahleyin tüketilebilir. bir protein kaynağıdır, tok miktar” ifadelerini kullandı.