Yeşil reçete, bağımlılık yapabilecek ilaçları taşıyan bir reçete çeşididir.

Yeşil Reçete Nedir?

Bazı rahatsızlık türlerinde tedavi için kullanılan ilaçlar fazla etkili olabiliyor. Bilhassa psikoloji hastalıklarında kullanılan ilaçlar bağımlılık yapabiliyor. Herkes bu ilaçlara basit bir şekilde ulaşamaması için reçetesiz satışları yapılmıyor. Bu tür ilaçlar tekrar tekrar doktorların reçeteye yazmasıyla satın alınabiliyor. Reçete olmadan bağımlılık yapan ilaçlara sahip edinmek olası değildir. Bu yüzden bir takım reçete türleri vardır. Bu reçete türleri şu şekildedir;

Beyaz reçete

Kırmızı reçete

Yeşil reçete

Turuncu reçete

Mor reçete

Bu reçeteler aralarında yeşil reçete çok uyarı çekiyor. Birçok insan yeşil reçetenin hangi hap türlerini kapsadığını merak ediyor. Yeşil reçete ilaçları daima insanlara tiryakilik yaptıran ilaç türleridir. Bu ilaçlara sahip elde etmek için bilirkişi doktorların onayı ve reçete yazması gerekir. Bu durumlar haricinde eczaneler hiçbir şekilde bu ilaçları vermiyor.

Kırmızı Reçete İle Yeşil Reçetenin Farkı Nedir?

Kırmızı reçete de yeşil reçete gibi bir takım ilaçları kapsayan bir reçete türüdür. Kırmızı reçete ile yeşil reçete aralarında bazı farklar bulunur. Her ne dek birbirlerine benzerlikleri bulunsa da bambaşka özelliklere sahiplerdir.

Kırmızı reçete uyuşturucu madde taşıyan ilaçların reçetesidir. Uyuşturucu madde taşıyan ilaçlar yalnızca kırmızı reçeteyle veriliyor. Yeşil reçete de bağımlılık yapan maddeler bulunduğu için bu tür ilaçlar yeşil reçeteyle verilebiliyor. İki cins ilacın da etkileri çok olduğu için bu tür reçeteler hazırlanmıştır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/yesil-recete-nedir-kirmizi-recete-ile-yesil-recetenin-farki-nedir-6438879