MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZELABONE OL

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

Yüksek tansiyon için "en iyi" salata enginar, tatlı patates, ıspanak, mantar, çilek, turunçgiller, yenilebilir kabuklu meyveler gibi yüksek potasyum ve lif bakımından zengin besinleri içermelidir.

Salatalarınızı hazırlarken mümkün mertebe tuz ya da sağlığa zararlı yağlar içeren salata soslarından kaçının.

Tuzlu yerine salatalarınızı biber, fesleğen, tarhun, tarçın, hardal gibi baharatların yanı sıra soğan ve sarımsakla çeşnilendirin.

İşte yüksek tansiyon üzerinde oldukça etkili olan 3 salata tarifi…

İşte yüksek kan basıncı üstünde epeyce etkin olan 3 salata tarifi…

1-Enginar ve mantar salatası

1-Enginar ve mantar salatası

Sarımsak, hardal, zeytinyağı ve sirke sosuyla marine edilmiş enginar kalbi ile mantar ve yeşil fasulyeyi karıştırın. Bu karışımı tarhun ile baharatlayın.

Enginar, 1 fincan porsiyon başına 595 mg potasyum içerir. 1 fincan yeşil fasulye 183 mg potasyum, 1 fincan mantar ise 220 mg potasyum içerir.

2-Meyve salatası

2-Meyve salatası

Yoğurt kullanarak meyve salatası yapın. 1 kase yoğurt takriben 400 mg potasyum içerir.

Salatanızı hazırlarken hurma, kuru üzüm, kayısı, muz, böğürtlen, kavun ve papaya gibi yüksek potasyumlu meyveler arasından tercih yapın.

Potasyum içeriği düşük oysa lif içeriği yüksek olan meyveler aralarında bulunan ağaççileği, armut ve portakalı da salata hazırlarken seçim edebilirsiniz.

3-Sebze ve fasulye salatası

3-Sebze ve fasulye salatası

Kabuklarıyla fırınlanmış tatlı ve sarı patatesler yoğun oranda potasyum içerir. Siz de bir veya iki değişiklik patates kullanarak patates salatası yapabilirsiniz.

Bu salataya brokoli ve havuç da ekleyin. Siyah fasulye, mısır, avokado ve domates de kullanabilirsiniz.

Bütün fasulye çeşitleri içerisinde barbunya ve beyaz fasulye yüksek miktarda lif ve potasyum içerirler, bizden söylemesi...

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/yuksek-tansiyonu-dusurmeye-yardimci-olan-3-salata-tarifi-6441923