ABONE OL

Anti-aging, asimetrik bozukluklar, kilo alıp vermeden sonradan oluşan bir takım sorunlar gibi nedenler ile hastalar yüzlerinde değiştirmek istedikleri bölgeler hakkında bizleri ziyaret ediyor. Biz de yüzünüzün problemini saptayarak, bir çözüm yolu ortaya koyuyoruz.

Yüzünüze baktığımızda, gerçekten bir fala bakar gibi hangi tarafa dürüst yattığınızı bile söyleyebiliyoruz. Üstüne yattığınız yanağınız daha basık ve daha inik olurken; Marionette dediğimiz bölgelerde belirgin çökmeler ya da üstteki göz kapağında sarkıklık gibi problemler ile karşılaşıyoruz.

Yüzümüzün yaş alma şekli kadınlarda ve erkeklerde aynı şekilde ilerliyor. Yüzümüzü yukarıdan altında iki bölgeye ayırdıktan sonra ayırdığımız bölgeyi de 3 öbür biçimde incelemeye başlıyoruz.

Başlıca problemler yaşadığımız bölge, 2. alan oluyor. Bu bölgede göz altı ve elmacıkların çökmesi, nazolabiallerin katlanıp belirginleşmesi, Marionette bölgesinin boşalması veya gıdının sarkması gibi problemler görülüyor.

Bu bölgelere yapacağımız müdahaleler iyice belirtilen bir algoritma ve hesaplama gerektirdiğinden 'Yüz mimarisi' tabirini kullanıyoruz.

Yüz mimarisinde en fazla yaptığımız işlem orta yüzü yükseltmektir. Çünkü yaş alma ya da çevresel faktörler dolayısıyla oluşan asimetriler ya da çökmeler kişinin yüzünde büyük farklara sebep olabiliyor.

Bu gibi sorunların giderilmesi için en sık seçim ettiğimiz usul ise kemik dolgular. Biz istiyoruz fakat; yüzümüz orta yüze enjekte ettiğimiz dolgularla hafif yükselsin, hafif yanlamasına ve yukarıya gerilsin ancak yüzümüz keza daha slimfit ve gergin durabilsin keza de daha genç bir görünüme kavuşalım. Tek seanslık bir dolgu işlemi ile bu sonuçları elde edebiliyoruz.

Ama bir takım durumlarda dolgu işlemleri tatmin edici olmayabiliyor. Bu noktada öbür tedavi yöntemleri ile işlemi destekliyoruz. Fransız askılar ve gençlik aşıları, yüzümüzün daha hoş bir görünüme kavuşmasında bize destek oluyor.

Yüzün yatay kısımlarına dokunuşlar yaparken, uzunluğunu da ayarlamamız gerekiyor ki ortaya orantılı bir görüntü çıksın. Her açıdan yüz güzelliğini koyulmak için yüzün uzunluğunu ele alırken, ast açıları da ayarlamamız gerekiyor.

Bu alan bayan ve erkeklerde belirgin farklılıklar gösterdiğinden yanlış yapılan bir müdahale kişiye feminen ya da maskülen bir hava katabiliyor.

Elmacık kemiklerinin çıkıklığı ve yüksekliği, burnumuzun yüzümüze tarafından orantılı durmasını sağlıyor. böylece yüzümüzdeki her bir alan birbiriyle bir bütün halinde. Bana dudak dolgusu istediğini söyleyerek gelen bazı hastalarıma ''Hayır yapamam'' diyorum. Çünkü hastanın yüz oranları, dudak dolgusu yaptırmaya el vermiyorsa dudağına yapılacak dolgu önde durarak hastanın görünümünü negatif etkileyecektir. Bu noktada orantısızlık problemi giderilmeli ve sonra kişinin isteğine kadar hareket edilmelidir.

Elmacık kemiklerinin çıkıklığı ve yüksekliği, burnumuzun yüzümüze kadar orantılı durmasını sağlıyor. böylece yüzümüzdeki her bir alan birbiriyle bir bütün halinde. Bana dudak dolgusu istediğini söyleyerek gelen bir takım hastalarıma ''Hayır yapamam'' diyorum.

Çünkü hastanın yüz oranları, dudak dolgusu yaptırmaya el vermiyorsa dudağına yapılacak dolgu önde durarak hastanın görünümünü olumsuz etkileyecektir. Bu noktada orantısızlık problemi giderilmeli ve sonradan kişinin isteğine tarafından hareket edilmelidir.

Dolayısıyla yüzümüzü bir konut gibi düşünelim. Yüzümüzde bazı sütun görevi gören kemiklerimiz var, yüzümüzü örten duvarlarımız cildimiz var. Yüze yapılan her işlemde tüm bu faktörler göz önünde bulundurulmalı ve altın orana yakın bir netice hedeflenmelidir. Bu cins sonuçlar yüzünüze doğal bir güzellik katarken sizi daha dinamik ve kendinize benzersiz gösterir. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr