Özellikle Hac ve umre ziyaretlerinde Kabe'den getirilen zemzem suyu, sağlık açısından da fazla önemli üstünlük sunuyor. Mevcut bölgede 1,5 metre derinliğindeki kuyudan çıkarılan zemzem suyu, şifalı yanları ile yüzyıllardır değerlendirilmektedir.

Zemzem Suyunun Faydaları Nelerdir?

Özellikle Kabe'den getirilen zemzem suyunun içilmesi gerektiği dile getirilen bu özel içeceğin, çoğu manâlı faydası olduğunu söz etmek mümkün.

- Uykusuzluk problemi için birebir katkı maddesi sağlar.
- Strese yan stres ve öfkeyi azaltır.
- Depresyon ve sanki psikolojik sorunlarda oldukça etkilidir.
- Böbrek yetmezliği gibi problemlere karşısında tezgâhtar olduğu biliniyor.
- Akne ve sivilce ile beraber birçok deri hastalığı için fayda sağlar.
- Karaciğer hastalıklarına karşısında tedavi yöntemi olarak kullanılır.
- Kalp krizi riskini kayda değer oranda azalttığı bilinir.
- Sıtma gibi hastalıklara karşısında çözüm üretir.
- Kışın deri üstünde uygulandığı süre üşüme problemini ortadan kaldırır.

Zemzem Suyunun Faziletleri Nelerdir?

Kullanıldığı ve çıkarıldığı ülkede böylece çok farklı amaç aşağıda kullanılsa bile bir türlü sona ermek bilmeyen zemzem suyu, fazla manâlı faziletlere ve faydaları sahiptir. Günümüzde bilimsel açıdan da şifa kaynağı olduğu aşina zemzem suyu, özellikle oruç açtırmak isteyenler için fazla manâlı yararlar sağlıyor. Bilhassa ilave edilen farklı bir suyun özelliğini değiştirerek Zemzem haline getiren bu su, bu nedenle farklı yanı ile bir adım öne çıkıyor.

Bundan Başka bunu yaparken kendisi değişmiyor ve böylece o kadar fazla insana faydalı ve yardımcı bir tesir sağlıyor. O yüzden oruç ayında zemzem suyu ile orucunu açmak isteyen kişiler, farklı sularla zemzem suyunu mayalamak suretiyle daha artı kullanma şansı elde edebilir.

Zemzem Suyu Nasıl İçilir?

Bu erdemli ve aynı zamanda o kadar çok özelliği ile faydası bulunan zemzem suyunun, bununla birlikte nasıl içileceğini çoğu işi merak ediyor. Bilhassa İslamiyet’e yerinde bir şekilde içilmesi gereken zemzem suyu namına esas bir takım unsurlara dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda öncelikle kıbleye içten dönmek gerekir. daha sonra bardağı sağ elle tutmak suretiyle üç yudumda içilmelidir. Zemzem bitirdikten sonra Elhamdülillah demeyi unutmamak fazla önemlidir. bununla birlikte her kişi bildiği duaları zemzem suyunu içtikten sonradan okuyabilir. Böylece faziletlerinden ve faydalarından daha fazla kullanmak mümkündür.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr