Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in röportajı...

2017'de de kilo vermenizle gündeme gelmiştiniz. Hemen de böyle bir durum var. Onun üstüne baştan kilo mu aldınız?

Pandemide çok pozitif yedim. Pandemi birincil patladığında takriben 75 gün çöp atmak için bile evden çıkmadım. Zaten bende temizlik konusunda obsesif kompülsif bozukluğu var. Ekstra bir panik durumu yaşadım. Ellerimi çamaşır suyuyla yıkadığım oldu. O süreçte tek yaptığım şey yemek oldu.

SADECE YUMURTA YİYEREK 45 KİLO VERDİM

Kaç kilo almıştınız, kaç kilo verdiniz?

92 kiloydum 57 kiloya düştüm. Bu sabahleyin 63 kiloyum. Yalnizca yumurta yiyerek 45 kilo verdim. Klip çekimim olduğu için tek gıdayla beslenerek zayıfladım. Fazla dinç bir diyet olmadığından kimseye önermiyorum. Psikolojim berbattı. İlk bir ay pis gibi yedim. Nutella üzerine turşu, turşu üstüne tavuklu pilav yiyordum. Evde ekmek yapmadım fakat evi, damı yedim resmen. Nasıl Olursa Olsun şeker ücretsiz sevinç getiriyor.

Kilo vermeye karar verdiğiniz anı hatırlıyor musunuz?

10 Haziran sabahıydı. Önce aynaya baktım, sonradan kendime ve hayatıma… böylece fazla “Hayır” diyememişim oysa, öyle fazla insan, artı eşya, fazla kilo biriktirmişim ama hayatımda… Benzer gün sevgilimden ayrıldım, spora başladım, giymediğim tüm kıyafetleri poşetledim. dahası niçin yaptım, bilmiyorum fakat kaşlarımı jiletledim. Bir spora adamışım oysa kendimi yıkılıyorum lakin. Protein tozları, yumurtalar, bir şeyler... Sıkılaştım da bu arada. İç bacaklarım su muhallebisinden kazandibine evrildi. 

Şişman olduğunuz zamanlarda psikolojik zorlama yaşadığınız oldu mu? 

Oldu tabii. Kilolu insanlara perhiz tarifi vermekten, “Yüzün fazla güzel zayıfla” demekten, lokmasını saymaktan, hekim önermekten vazgeçin. Ben şişmandım ve bu benim problemimdi. Özgürlük ve bağımsızlık iradesiyle isteyen istediğini giyer. Bikini giydiğimde gülüyorlardı. Çocukken sırf şişmanım diye benimle oynamadıklarını biliyorum. 

ZAYIFLAMAK İÇİN DİYET YETERLİ OLMAZ, RADİKAL DEĞİŞİM PSİKOLOJİDE BAŞLAR

Kilo verdikten sonradan hayatınızda neler değişti?

Paketli gıda asla yemiyorum. Paketini açtığım hiçbir şey yok artık hayatımda. Haşlanmış ızgara salata yiyorum. Ekmek, şeker, un asla yemiyorum. Pilav istersem bulgur yiyorum. Fazla spor yapıyorum. Zayıflamak için perhiz tatmin edici olmaz, radikal metamorfoz psikolojide başlamalı. Sizi siz olmaktan uzaklaştıran, mobbing yapan kim varsa hayatınızdan uzaklaştırın. Yani, kibrit kutusu değin peynir de yesen hayatınızda sizi demoralize eden insanlar varsa, geçmiş olsun. Her halükarda ekside olursunuz.

BİZİM SEKTÖRDE HERKESİN BANYO FAYANSI GİBİ DİŞLERİ VAR

Sektörün oyunculara, sanatçılara dayattığı çekicilik algısının zayıflamanızda etkisi var mı?

Valla, bizim sektörde herkesin banyo fayansı gibi dişleri var. Cümbür Cemaat birbirine benziyor. Göz önünde ol veya olma insanın kendine özen göstermesi, bedenini sevmesi, saygı duyması lüzumlu. Bu koşul, zayıflamam için muhakkak bilinçaltıma bir sinyal göndermiştir.  

Estetikle aranız nasıl? Sevmediğiniz her cisim hattınız için bıçak altına yatar mısınız?

Kolumu bile keserim. Hahaha! Şaka yapıyorum. Dudak dolgusu falan korkunç duruyor ama gereken estetiğe de varım. İki kez burnumu yaptırdım. İlk ameliyatım başarısızdı, burnum yamuk olmuştu. Hâlâ raporlarım duruyor elimde ama dava açmakla uğraşmadım. Zaten yamuk burnun mahkemeyle düzelecek hali yoktu. Kimse Ajda Pekkan kadar gözü kara olamaz. Fakat o yaşa geldiğimde bunu bana bir daha sorarlarsa ne derim, bilmiyorum. 

EVLENENLERİ VE DOĞURANLARI GÖRDÜKÇE BİR MANYAKLIK GELİYOR BANA, HERKES ÜREMEK ZORUNDA DEĞİL

30’lu yaşlar sizi korkutuyor mu?

30 yaş fobisini geçen yıl yaşadım. Bu yıl bir rahatlama geldi. 30’lar ‘Sex and the City’ tadında geçer umarım. Evlenenleri, doğuranları gördükçe bir manyaklık geliyor bana. böylece yokum oysa o işlerde, bir flörtüm olduğunda birincil cümlem “Evlenmek istemiyorum” oluyor. Zaten o işlerde aşırı başarısızım. Herkes üremek zorunda yok. Ben de derhal istemiyorum erken buluyorum. 

BURASI ÖZGÜR BİR ÜLKE DOST! İSTEDİĞİMİ GİYERİM, İSTEDİĞİMİ YAPARIM

Bayan edinmek sizce baskı mu?

Keza de nasıl! Çok zor! Kaşını aldırırsın, bıyığın çıkar. Bıyığını aldırırsın, saç dibin gelir. Aralıksız bir mesaimiz var. Ama şen de tabii. Bu aralar Instagram’da fazla linç yiyorum. Umurumda değil lakin gözlemlediğim şey can sıkıcı. Bir kadının başka bir kadına olan nefret söylemlerini anlamıyorum. Burası bağimsizlik bir ülke dost! İstediğimi giyer, istediğimi yaparım. İstediğim yere istediğim zaman giderim. Kimseden icazet edinmek durumunda değilim. 

SARIŞIN ERKEKLER KARDEŞİMDİR BEN ESMER SEVERİM

Bir erkekte sizi en fazla ne etkiler? 

Sahip çıkması, hayatıma hürmet duyması... Sarışın erkekler kardeşimdir, ben esmer severim. Hayatına destek olan, kararlarına saygı duyan insanla olurum. Kıskançlık da hoş lakin tadında olmalı. Pek fazla geniş birini de istemem. Sulu insanlara hiç tahammülüm değil. üstelik çapkınlıklara tahammül edemem. Yakalarsam affetmem. 

Özel yaşam nasıl gidiyor? Aşk meşk olayları var mı?

Bir kıpırdanmalar var içimde. Hayırlısı olsun. Demin ad saptamak istemiyorum fakat benzer işi yapıyoruz. Birbirimizi iyi anlıyoruz. Bir şey anlatmak için fazla erken.

KENDİMİ KENDİME BİLE EZDİRMEM

Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Asi, hakkını savunan, adil alçakgönüllü biriyim. Duygusalım. Oysa çok güvendiğim kişilere kendimi açarım. Ailemden diğer hayatımdan gittiği için yıkılacağım kimse yok. Bunu temin etmek için kendi tabularımı yıktım. “Hayır” demeyi öğrenmek bir uzvumu kesmek gibiydi fakat başardım. Kendimi kendime bile ezdirmem. 

Nasıl bir ailede büyüdünüz, nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Annem Kıbrıslı, babam Urfalı. Fazla keyifli bir ailede büyüdüm. Beni Azeri bir dadı büyüttü. Bu dek farklı ırksa kültürle büyümek bana fazla şey katmıştır. Annem ÖSS sınavında Türkiye ikincisi olmuş, Hacettepe mezunu. Ablam üniversiteyi dereceyle bitirdi. Tanıyanlar bilir; annem uzun yıllar menajerlik ve televizyon yapımcılığı yaptı. İstanbul Ulus’ta büyüdüm. 

BABAMIN EN BÜYÜK HAYRANIYIM, DIĞER BİR ADAMIN KIZI OLMAK İSTEMEZDİM

Babanız Mahmut Tuncer’le aranız nasıl?

En yakın arkadaşımdır, canımdır. Babamın en büyük hayranıyım. Birlikte çok eğleniyoruz. Diğer bir adamın kızı olmak istemezdim. Babamla her şeyi konuşabilirsiniz. Globaldir, babacandır, anlayışlıdır. Mahmut Tuncer’in kızı olmaktan gurur duyuyorum. 

ÇOCUKLUĞUM ŞÖHRETLİ İNSANLARLA GEÇTİ FAKAT FAYDASINI GÖRMEDİM KİMSE YARALI PARMAĞA İŞEMEZ

Sizinle aynı mesleği yapan bir babanız olunca torpil mekanizması işliyor mu?

Tersine. Başarımı babama yormasınlar diye konservatuvar sınavına tek başıma gittim. İkinci oldum. Bu yaşıma kadar babamın zerre torpilini görmedim. Çocukluğum defalarca ünlü insanlarla geçti ama bir faydasını görmedim. Kimse yaralı parmağa işemez.

Sesinize güveniyor musunuz?

Anasını ağlatırım!

Coşkun Sabahleyin, kızı, Instagram’a bikinili fotoğraflar koydu diye fazla tepki vermişti. Siz benzer durumda olsanız babanız ne tepki verirdi?

Coşkun Sabahleyin’ın kızını tanımıyorum. Babam, ona olan saygımı koyduğum fotoğraflarda arayacak dek sığ bir adam değil. Paylaşımlarım sadece beni ilgilendirir.

Bir ara “en düşük babam değin kıroyum” demiştiniz. Babanızı kıro olarak mı görmüyorsunuz? 

Ben babama “Kıro” dememiştim. Bana soruda “Lahmacun yemek yemek, halay çekmek kıroluk mu?” denildi. Ben de “Bunları yapan kıroysa ben babamdan daha kıroyum” demiştim. Ondan daha sonra ortalık karıştı. 

KADIN DÖVEN, ‘DOĞALIM’ AYAĞINA RESTORANDA GEĞİREN ADAM KIRONUN DİBİDİR

Size kadar kıro kimdir? 

Kadın döven, “Doğalım” ayağına restoranda geğiren adam kıronun dibidir. Instagram’a 100 bin liralık bilmem nesini koyan da hepsinden kırodur.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/kisa-surede-fit-gorunume-kavusan-gizemden-aciklamalar-haberi-529259