Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının tez yayılması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek isteyen vatandaşlar, aktarlara olan ilgiyi arttırdı.

Vaka sayılarının çabucak yükselişe geçtiği Kocaeli'de de vatandaşların yoğun ilgisi ardından aktarlar, bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için udi hindi yağını öğüt ediyor. Udi hindi tozu, saf zeytinyağı, bal, zencefil, tarçın ve limon karışımından yapılan Udi Hindi yağı, bağışıklığı güçlendirmeye olan etkisi sebebiyle vatandaşlardan yoğun alaka görüyor.

Tıbbi ve Aromatik Ur Uzmanı Ahmet Mindivanlı, “Normalde bağışıklık sistemini kuvvetlendiren şeyler, senelerdir sattığımız zencefil, zerdeçal, ada çayı, ebegümeci gibi bitkiler veriyoruz. Bunu daima demleyip balla kullanılmasını öneriyorduk. Bu yıl şöyle bir şey oldu; akciğer ve zatürre ile ilgili büyük bir virüs var tüm dünyada. Bunun için Udi Hindi ortaya çıktı. Udi Hindiyi biz zaten yıllarca satıyorduk. Udi hindinin yağını üretiyoruz bundan böyle. Tüm aktarlar bu karışımı biliyor. Udi hindi, saf zeytin yağı, bal, zencefil, tarçın ve limon karışımından yapılan bir karışım. Organik limon olması gerekiyor. Bunları kullanıp, bol bol değişken içip, sıvı takviyesi yapıp, dezenfektanlarınızı, sabunlarınızı doğal bitkisel sabunlarla desteklediğiniz de zaten bağışıklılığınız da kuvvetlenecek. Artı olarak doğal olarak koruma sağlayacaksınız. Evinizde ıhlamurun içerisine ekstradan sizlerde karabiberinizi, Udi Hindi kabuğunuzu ya da tozunuzu, limonunuzu beceriksiz etmeyin” dedi.

“Udi hindi piyasada değil satıyor”

Hijyenik koşullarda hazırlanan karışıma vatandaşların yoğun alaka gösterdiğini ve taleplere yetişemediklerini kaydeden Mindivanlı, “Saf zeytin yağının içerisine Udi Hindi tozu ekliyoruz 3 kaşık kadar. Pozitif olarak yarım saf limon katıyoruz. Balımızı, saf damla sakızımızı, normalde damla sakızı mesela astık ve bütün üstteki solunum yolları için çok yardımcı. Yani tüm hepsinin ayrı ayrı özellikleri var. Hepsi bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, fazla olarak akciğer temizleyici, bilhassa zatürre tedavisinde kullanılan, zatürre iltihabı için kullanılan nebati ürünler bunlar. Şu lahza Udi Hindi piyasada değil satıyor. Fazla ciddi bir talep var. Bizler de yetişemiyoruz. Udi Hindi yağı yapmakla geçiyor bütün günümüz. Bu şekilde yoğunluk fazla pozitif. Memnunuz yoğunluktan fakat biz de kendimizi korumaya çalışıyoruz. Hatta bazı doktorlar reçeteye yazıp yollayanlar bile oluyor şu lahza” diye konuştu.

“Kimsenin hayatını riske atmaya hakkımız yok”

Bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için aktarlara gittiklerinde çoğunlukla kış çayı önerdiklerini dile getiren Tarkan Özhan isimli bir yurttaş ise, “Sıcak suyla karıştırıp içiyorduk. Fakat bu arkadaş Udi Hindi yağı nasihat etti. Aldık, deneyeceğiz. Sabahtan, akşam birer tatlı kaşığı kullanacakmışız. Ayrıca virüsün yayılma durumunda da etkisi varmış. Deneyip göreceğiz bakalım. Benzer zaman da bağışıklık sistemimiz de zinde olsun. Çünkü salgın ortamında yaşıyoruz, önlem almamız gerekli. Natürel ancak tedbir yalnızca bununla olmuyor. Maske, sosyal mesafe, temizleme kurallarına da uymamız lazım. Kimsenin hayatını riske atmaya hakkımız değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.milliyet.com.tr