Snapchat bugün çıkardığı yeni bir selfie lensi nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. 20 Nisan tarihine özel olarak çıkarılan lens ile kullanıcı Bob Marley’nin yüzünü kendi yüzüne geçirebiliyor. Bu durum Marley’nin anısının bir klişeye dönüştürülmüş olması nedeniyle eleştiriliyor. Kullanıcılar Bob Marley suratlı snap’lerini birbirleriyle paylaşabiliyor.

Snapchat tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada bu lensin Bob Marley Estate işbirliğiyle hazırlandığı ve insanlara Bob Marley’e ve onun müziğine olan şükranlarını paylaşmak için yeni bir yol sunduğunu söylüyor. Milyonlarca Snapchat kullanıcısının Bob Marley’in müziğini sevdiği vurgulanırken, O’nun hayatına ve başarılarına duyulan saygı da dile getiriliyor.
Guardian’ın belirttiğine göre Kylie Jenner gibi ünlüler de Bob Marley yüzünü kullanarak paylaşımda bulundular.

Bob Marley, Jamaikalı reggae sanatçısı. Bob Marley, 130'un üzerinde plağı, her biri dillere destan olmuş yüzlerce şarkısı bulunan bir reggae efsanesi olarak kabul edilir.

5 yaşındayken, annesi Kingston'a taşınmaya karar vermiş ve orada Bob ve ailesi, yaşamı boyunca Bob'un en iyi arkadaşlarından biri olan Bunny Livingston ve ailesi ile birlikte yaşamışlar. Bob ve Bunny, o yıllardan beri müzik ile uğraşmışlar.

Bob Marley, reggae müziğinin sadece Jamaika sınırlarında kalmamasını sağlayıp, onu bütün dünyaya duyuran en önemli isimlerden biridir. Büyük bir kesim tarafından bu tür müziğin kralı olarak ifade edilen Bob Marley, söz yazarı, şarkıcı ve gitaristtir. Profesyonel anlamda müziğe The Wailers grubu ile başlamıştır. The Wailers, Peter Tosh ve Bunny Livingston'dan oluşuyordu ki, bu isimlerde daha sonradan Bob Marley gibi solo kariyer çalışmalarına devam ettiler. İlk hitleri "Simmer Down" olmuştu.

Bob Marley reggae tarzının kilit noktası olan Rastafari hareketindendi. Marley Rastafari'nin lideri haline geldi ve Reggae'yi Jamaica'dan çıkartıp uluslararası üne sahip bir müzik haline getirdi. Biyografilerine göre, Twelve Tribes Mansion'na bağlıydı. O "Tribe of Joseph" diye bilinen Rastafari mezhebindendi, çünkü şubatta doğmuştu. (rastafarinin 12 mezhebi 12 ayrı ayda doğanlar tarafından oluşur).Gerçek Rastalar (Rasta = Rasta dinine inanan insan) Ital adını verdikleri inanç ile et yemezler. Yani Bob Marley vejetaryen idi. Marley bunu kendi notlarında belirtmiştir. Marley Etiyopya Ortodoks Hıristiyan Kilisesi tarafından 4 Kasım 1980'de Kingston, Jamaika'da vaftiz edildi.