Önemli konukların birbirinden farklı sunumlar yaptığı konferansta, çalıştaylar ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Özyeğin Üniversitesi, uluslararası bir konferansa daha ev sahipliği yaptı. Merkezi Amerika Atlanta’da bulunan Design Communication Association (DCA) ile Özyeğin ÜniversitesiMimarlık ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen DCA-E Design Communication Association European Conference, tasarımın dünyadaki usta isimlerini İstanbul’da buluşturdu. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen konferans, beş kıtadan değişik ülkelerden toplam 120 katılımcıyı buluşturdu. Inclusiveness in Design (Tasarımda Kapsayıcılık) temalı uluslararası konferans, önemli konukların yaptığı sunumların yanı sıra birbirinden farklı çalıştay ve atölye çalışmalarına sahne oldu.

“Design Communication Association European Conference 2016” başlıklı bilimsel toplantı; bildiri sunumları ile birlikte Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün ve konferans eş başkanlarının konuşmaları ile açıldı. Konferansın ana konuşmacıları olan Mimar Öğretim Üyesi Prof. Francis K. Ching ve Mimar Öğretim Üyesi Ken Yeang, yaptıkları sunumlarda tasarımla ilgili fikirlerini ve deneyimlerini paylaştılar.

“Eğitim de kapsayıcı olmalı
Uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Esra Gençtürk; şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanından, beş farklı kıtadan, farklı ülkelerden değerli konukları ağırlamanın yanı sıra, en genç fakültelerimizden biri olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin böyle uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmasından mutluluk duyuyorum.  Üniversitesi olarak benimsediğimiz yenilikçi ve girişimci eğitim felsefemizde de pek çok alanda bu kavramı entegre ettiğimize inanıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri üniversite adaylarına ve mevcut öğrencilerimize sunduğumuz yüksek oranlarda burs imkânları. Çünkü dünya standartlarında, kaliteli eğitimin başarılı öğrenciler için erişilebilir olması gerektiğine inanıyor ve buna gayret ediyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimizin üniversite eğitimlerinin sadece teknik bilgi ile sınırlı kalmayarak, farklı sektörlerin dinamiklerini ve sektöre özel uygulamaları kapsamasına, araştırma ve deneyimle pekiştirilmesine özen gösteriyoruz. Kapsayıcı eğitim modelimizin en önemli başarı göstergesi, öğrencilerimizin kendi hayallerini gerçekleştirecek donanımla mezun olmaları ve sektörlerde tercih edilen mezunlar arasında yerlerini almaları. Nitekim, tasarımla ilgili düzenlediğimiz bu bilimsel toplantı da farklı ülkelerden gelen katılımcılarla öğrencilerimizi biraraya getirerek, düzenlenen çeşitli oturumlarda tasarımın dünya çapındaki önemli isimlerini yakından tanıma, bilimsel çalışmaları takip etme fırsatı sağladı.”

Eş başkanlığını M. Saleh Uddin ve Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Şahin'in üstlendiği Design Communication Association European Conference’ta; Mimar Öğretim Üyesi Prof. F. Ching ile serbest el çizim, mekan dizimi, parametrik tasarım araçları ile yaratıcı kodlama, transcorporeal, ekolojik tasarım simülasyonu, mimari animasyonda hareketli çevreler, mevcut çevrelerin sinematik manipülasyonu başlıklı 7 adet çalıştay yapıldı. Ayrıca mimarlar Melike Altınışık, Selçuk Avcı ve Kerem Yazgan’ın konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Süha Özkan’ın yaptığı Türk Mimarlar Forumu da gerçekleştirildi. 

70 adet sözlü bildirinin sunulduğu bildiri oturumlarının başlıkları şunlar oldu: 
  • İletişim ve tasarım eğitimi: Stüdyolar
  • Tasarım yorumları
  • Görselleştirme, analiz ve yorumlama
  • Mekânsal araştırmalar
  • Parametrik modelleme ve dijital keşifler
  • Ortak çalışmalar ve dijital keşifler
  • Dijital düşünce ve iletişim
  • Dijital araçlar
  • Çevresel tasarım
  • Kültür ve tasarım
  • İncelemeler ve iletişim
  • Medya yakınsamaları: manuel, dokunmatik, dijital
  • Kamusal sanat ve tasarım