TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve geniş bir izleyici kitlesi oluşturan Leyla ile Mecnun dizisindeki karakterler çok titizlikle işlenmiş ve var olduğundan kesinlikle şüphe edilmemişti. Kireçburnu'nun serserisi Mecnun, mahallenin bakkalı Erdal, aşk doktoru ve sevgi babası İskender Abi, Mecnun'un arkadaşı Hırsız Yavuz çok sevilen karakterledi.

Ancak bunların yanında hem saf ve sevgi dolu kalbiyle hem de her zaman dostlarının yanında olmasıyla gönülleri fetheden biri daha vardı. Serkan Keskin'in canlandırdığı İsmail Abi karakteri, dizinin takipçilerinin gönlünü kazanmış, onunla sevinip onunla üzülmesini sağlamıştı.

Babası çocukken hayatını kaybeden ama buna asla inanmak istemeyen ve inatla onu bekleyen bir abiydi İsmail Abi.

Genlerinden gelen yetenekleri, iş arama çabaları ve kayıtsız şartsız arkadaşlarının yanında olması, bize aradığımız sevgiyi göstermişti.

Sevdiği kız tarafından terk edildiğinde, bi evi olmadığını gördüğümüzde de içimizi acıtmıştı.

Sigortalı bir iş edindikten sonra yüksek bir binadan atlayıp kendisine bir şey olmayacağına inanması da, özlemini duyduğumuz çocuksu saf duygularla bizi etkilemişti.

Serkan Keskin hayat verdiği bu karakterle tanınmıştır. Daha sonra Beş Kardeş dizisinde de en büyük abiyi canlandırdığında hepimiz kendisinden ''İsmail Abilik''ler beklemiştik.