Pozitif ve dinamik konu ve konuklarıyla hafta içi her gün, saat 10.00’da Özge Uzun’un sunumuyla Lifetime’da canlı yayınlanan “Hayat Başlasın” programına konuk olan Kürşat Başar, kitapları ve müzik çalışmaları hakkında samimi açıklamalar yaptı. Müzik çalışmalarının devam ettiğini ve bir albüm daha yapacağını söyleyen Başar çalışmaları hakkında şunları söyledi: 

AŞKI ABARTMAK LAZIM
“Kitaplarımda yaşadığım duygulardan izler var ama roman yani kurgu. Empati kuruyorum karakterlerle. O şekilde bir kızın ağzından yazabiliyorum. Her kadın ayrı bir dünyadan. Çok detay düşünüyorlar ve pek unutmuyorlar. ‘Aslında Hayal’ kitabımın kapağında 18 yaşındaki ilk romanımı yazdığım zamanki fotoğrafı koydum. Hayatımdaki yazarlıkla ilgili kısmı anlattım. Aşkı abartmak lazım, her zaman karşılaşılacak bir duygu değil. İnsanlar aşkı mutluluk olarak tanımlıyor ama mutsuzluğu da içeriyor. Geniş bir duygu. Aşkı yaşamak yazmaktan daha zor. Sucuklu yumurta reklamı bile aşkla anlatılıyor. Abartılıyor. Aşk kolay yakalanacak bir şey değil. Müzik çalışmalarım devam ediyor. Bir tane daha albüm çıkaracağım. Sesim çok kötü. Beceremiyorum.”

MELİH KİBAR ve ANNEMİN AŞKI
Programın diğer konuğu Zeynep Talu ise annesi Çiğdem Talu’nun boşluğunu aynı ismi verdiği kızının doldurduğunu belirtti. Anne olduktan sonra annesine benzemeye başladığını da ekleyen söz yazarı şu açıklamalarda bulundu: “Annemle Melih Kibar aşkı hakkında hiç konuşmadık. Melih’in müziğiyle Çiğdem’in sözleri aşıktı birbirine. Ben kimin söylediğini bilmeden yazmam. Benim uğurum kızım. Her yerde ve her şekilde söz yazarım. Anne olduktan sonra anneme daha çok benzemeye başladım. Annemin boşluğunu kızım doldurdu. O’ndan önce kimseye önem vermiyordum annemi kaybetmişim ben. Kendi şarkılarımı söyleyeceğim bir albüm projesi yapacağım.”